Ζάκυνθος: Γονείς ζητούν απομάκρυνση παιδιάτρου μετά από σοβαρές καταγγελίες (video)

Ζάκυνθος: Γονείς ζητούν απομάκρυνση παιδιάτρου μετά από σοβαρές καταγγελίες (video)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Την οριστική απομάκρυνση παιδιάτρου του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου ζητούν 12 γονείς, καταθέτοντας αναφορά προς τις αρμόδιες αρχές για περιστατικά που –όπως υποστηρίζουν– θέτουν σε κίνδυνο την υγεία παιδιών.

Η συγκεκριμένη γιατρός είχε τεθεί σε αναστολή καθηκόντων μετά από περιστατικό με βρέφος που διακομίστηκε με μηνιγγίτιδα στα επείγοντα, κατά τη διάρκεια εφημερίας της.


Οι καταγγελίες των γονέων

Στην ανακοίνωσή τους, οι γονείς κάνουν λόγο για «ανάρμοστη και απαξιωτική συμπεριφορά» της παιδιάτρου απέναντί τους, την ώρα που –όπως αναφέρουν– αγωνιούσαν για την υγεία των παιδιών τους.

Παράλληλα, καταγγέλλουν συστηματική απουσία της γιατρού από την κλινική ακόμη και σε ημέρες εφημερίας, με αποτέλεσμα –σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν– να δίνονται ιατρικές οδηγίες τηλεφωνικά, χωρίς να έχει προηγηθεί εξέταση των παιδιών.

Αναφορές για σοβαρά περιστατικά

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτήθηκε η παρέμβαση της αστυνομίας και του τοπικού βουλευτή για να μεταβεί η γιατρός στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, αναφέρουν ότι λόγω πλημμελών διαγνώσεων, βρέφη και παιδιά χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο της Πάτρας σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως σημειώνεται, το πρόσφατο περιστατικό με βρέφος πέντε μηνών αποτέλεσε την αφορμή για την κατάθεση της καταγγελίας.

Τα αιτήματα προς τις αρμόδιες αρχές

Οι 12 γονείς ζητούν:

  • την οριστική απομάκρυνση της παιδιάτρου από το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου
  • την άμεση ενίσχυση της παιδιατρικής κλινικής με επαρκές ιατρικό προσωπικό
  • τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας της κλινικής

Παράλληλα, τονίζουν ότι η υπόθεση έχει τεθεί υπόψη του Υπουργείου Υγείας, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της διοίκησης του νοσοκομείου.

Μήνυμα των γονέων

Στην ανακοίνωση, με τίτλο «Τα παιδιά μας δεν είναι αναλώσιμα», οι γονείς κάνουν λόγο για κατάσταση που –όπως αναφέρουν– διαρκεί εδώ και χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών τους.

Όπως σημειώνουν, αναμένουν πλέον τις ενέργειες των αρμόδιων αρχών και τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google