Αεροδρόμια: «Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση – Σχεδόν 34 εκατ. ταξιδιώτες
Σχεδόν 34 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια το πρώτο εξάμηνο του 2026, με την κίνηση να αυξάνεται κατά 5%.
Αύξηση κατά 5% κατέγραψε η επιβατική κίνηση στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2026 διακινήθηκαν συνολικά 33.964.132 επιβάτες, έναντι 32.358.875 επιβατών το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.
Αυξήθηκαν και οι κινήσεις αεροσκαφών
Ανοδική πορεία κατέγραψε και ο αριθμός των κινήσεων αεροσκαφών, στις οποίες περιλαμβάνονται οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού.
Στο σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας, στα οποία τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ασκεί κυρίως η ΥΠΑ, οι κινήσεις αεροσκαφών αυξήθηκαν κατά 4,6% στο πρώτο εξάμηνο του 2026.
Ισχυρότερη άνοδος, της τάξεως του 6,2%, σημειώθηκε στα 24 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Στα συγκεκριμένα αεροδρόμια διακινήθηκαν συνολικά 4.778.208 επιβάτες, έναντι 4.497.485 επιβατών την περίοδο Ιανουαρίου–Ιουνίου 2025.
Ρεκόρ κίνησης στο Ηράκλειο τον Ιούνιο
Κατά τον Ιούνιο του 2026, η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ αυξήθηκε κατά 2,7%.
Το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» κατέγραψε τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, εξυπηρετώντας 1.425.494 ταξιδιώτες.
Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 2,1% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2025, όταν είχαν διακινηθεί 1.396.137 επιβάτες.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033