Αγέλες αλόγων κατέβηκαν στην περιοχή της Τύριας

Αγέλες αλόγων που ζουν ελεύθερα στη Λάκα Σουλίου κατέβηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Τύριας και εμφανίστηκαν στον κεντρικό δρόμο αναζητώντας τροφή.

Αγέλες αλόγων κατέβηκαν στην περιοχή της Τύριας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Άγρια άλογα που ζουν ελεύθερα στην ευρύτερη περιοχή της Λάκας Σουλίου έκαναν τις τελευταίες ημέρες την εμφάνισή τους στην περιοχή της Τύριας, με κατοίκους να καταγράφουν την παρουσία τους ακόμη και στον κεντρικό δρόμο.

Τα άλογα κινούνται κυρίως στον ορεινό όγκο της Κρανιάς και σε γειτονικές περιοχές, ωστόσο αυτή τη φορά κατέβηκαν χαμηλότερα αναζητώντας τροφή.

Σύμφωνα με κατοίκους, ο αριθμός τους έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον τα ζώα έχουν σχηματίσει διαφορετικές αγέλες.

Πρόκειται για άλογα που ζουν εδώ και δεκαετίες ελεύθερα στην περιοχή. Οι πληθυσμοί τους προέρχονται από ζώα που αφέθηκαν ή εγκαταλείφθηκαν από ιδιοκτήτες κυρίως τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, όταν η μηχανοποίηση της γεωργίας περιόρισε τη χρήση τους στις αγροτικές εργασίες.

Με την πάροδο των χρόνων προσαρμόστηκαν στις συνθήκες της περιοχής και επιβιώνουν ελεύθερα, αποτελώντας πλέον χαρακτηριστική παρουσία στον ορεινό όγκο.

Η κάθοδός τους, πάντως, σε δρόμους όπου υπάρχει κυκλοφορία οχημάτων επαναφέρει το ζήτημα της διαχείρισης του πληθυσμού τους και της ασφαλούς συνύπαρξης με τους κατοίκους. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς, καθώς η αιφνίδια παρουσία αλόγων στο οδόστρωμα μπορεί να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.

(φωτογραφία Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας)

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google