«Απείρου Απεικάσματα»: Η εικαστική κατάθεση ψυχής του Καθηγητή Φιλολογίας Ανδρέα Κατσούρη στα ΓΑΚ
Τα ΓΑΚ – Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου διοργανώνουν στις 27 Μαΐου στο Κάστρο Ιωαννίνων τα εγκαίνια της έκθεσης του ομ. καθηγητή Ανδρέα Κατσούρη «Απείρου Απεικάσματα».
Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) – Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου διοργανώνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής του ομ. Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ανδρέα Κατσούρη, με τίτλο ΑΠΕΙΡΟΥ ΑΠΕΙΚΑΣΜΑΤΑ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 και ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Παναγιώτης Ν. Σουκάκος» του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ηπείρου (Ι.Α.Μ.Η.), στο Κάστρο Ιωαννίνων.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής, μέσα από τα οποία ο Ανδρέας Κατσούρης αποτυπώνει εικαστικά στοιχεία της ηπειρώτικης παράδοσης, της φύσης και της πολιτιστικής μνήμης.
Την παρουσίαση της βραδιάς θα πραγματοποιήσει η Βίλιαν (Βασιλεία) Στασινού, Δημοσιογράφος – Παρουσιάστρια και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Σχολής Ανώτατης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.).
Στο πάνελ συμμετέχουν ο Θεόδωρος Παπαγιάννης, ομ. Καθηγητής Αν. Σχολής Καλών Τεχνών – Γλύπτης, καθώς και ο Μίλτος Γήτας, Δημοσιογράφος – Ποιητής.
Η τέχνη πέρα από την όραση: Η συγκινητική επίσκεψη Ιταλών στην Πινακοθήκη της Ζίτσας
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς θα πλαισιώσει η Αντιγόνη Κατσούρη στο τραγούδι και στο πιάνο, ενώ στο κλαρίνο θα συνοδεύσει ο Γιάννης Χαλδούπης.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 27/05/2026 έως τις 31/06/2026 και θα λειτουργεί καθημερινά από 09:00 έως 14:00 και τις Κυριακές από 11:00 έως 14:00, ενώ τα Σάββατα θα παραμένει κλειστή.
Την εκδήλωση χαιρετίζει η Διευθύντρια των Γ.Α.Κ. – Ι.Α.Μ.Η., Δρ. Μάρθα Παπαδοπούλου.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033