Άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο ιστορικό κέντρο της πόλης, έναν χώρο που αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα πρόσβασης ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το σενάριο προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο της κουζίνας μιας ταβέρνας στην οδό Ανδριανουπόλεως, η οποία ξεκίνησε από την κουζίνα και κινδύνεψε να εξαπλωθεί σε όλο το μαγαζί.

Το μαγαζί βρισκόταν σε λειτουργία, ενώ ο υπάλληλος που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά έχασε τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις και υπέστη εγκαύματα.

Στο σημείο έσπευσαν, μετά από κλήση του ιδιοκτήτη, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 11 άνδρες, οι οποίοι απεγκλώβισαν και μετέφεραν το θύμα στο Νοσοκομείο, σβήνοντας παράλληλα τη φωτιά.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ Πρέβεζας Γιώργο Γκούμα σκοπός της άσκησης ήταν ο εντοπισμός των δυσκολιών που συνεπάγεται η αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς στο Ιστορικό Κέντρο, η ενημέρωση των επαγγελματιών αλλά και η κατάσταση των πυροσβεστικών μέσων (κρουνών κλπ).

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα γίνει αποτίμηση της άσκησης και καταγραφή του αποτελέσματος, ζητώντας τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών προκειμένου σε περίπτωση πραγματικού περιστατικού η αντιμετώπισή του να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!