Για το εάν θα δοθεί επίδομα Πάσχα στους πολίτες ρωτήθηκε εκ νέου ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. «Δώσαμε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Για τον ορατό ορίζοντα δεν υπάρχει κάποιο περιθώριο» απάντησε ο κ. Χατζηδάκης ωστόσο επεσήμανε πως  «όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα από πλευράς εκτέλεσης του προϋπολογισμού, εσόδων και δαπανών».

Υπενθυμίζεται πως σε παρόμοιο μήκος κύματος κύματος κυμάνθηκαν και οι πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη. «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να πω απολύτως τίποτα για πρόσθετη δημοσιονομική στήριξη διότι όπως καταλαβαίνετε είμαστε στην αρχή ακόμα της χρονιάς και θα πρέπει να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση» είχε πει ο Πρωθυπουργός.

Σημειώνεται δε πως το τελευταίο διάστημα υπήρχαν σενάρια πως το επίδομα αυτό θα καταβάλλονταν  σε ευάλωτες ομάδες πολιτών όπως σε χαμηλοσυνταξιούχους (αυτούς που λαμβάνουν σύνταξη μέχρι 700 ευρώ) σε πολίτες που λαμβάνουν το οικογενειακό επίδομα, σε δικαιούχους που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και σε πολίτες που λαμβάνουν επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!