Η σχέση ανάμεσα στη διατροφή και την ψυχολογία είναι βαθιά και πολυδιάστατη, καθώς το τι τρώμε επηρεάζει όχι μόνο την φυσική μας υγεία αλλά και την ψυχική μας ευεξία. Από την άλλη, η ψυχική μας κατάσταση έχει επιπτώσεις στην διατροφή μας καθώς πολλοί άνθρωποι τρώνε ως αντίδραση σε συναισθηματικές καταστάσεις όπως άγχος, θλίψη, ή βαρεμάρα, αντί για πραγματική πείνα. Η συνειδητοποίηση αυτών των συνηθειών και η εκπαίδευση σε υγιεινότερες συνήθειες διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση τους.

Έτσι λοιπόν, Η υγιεινή διατροφή βελτιώνει τη σωματική υγεία, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει θετικά την ψυχική κατάσταση. Αντίθετα, η κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε φυσικές καταστάσεις που επιδεινώνουν την ψυχική υγεία.

Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» διοργανώνει για πρώτη φορά και προσκαλεί όλους τους φίλους της ψυχολογίας και της γαστρονομίας σε ένα μοναδικό διήμερο γεμάτο εμπειρίες, γνώσεις και γεύσεις στο όμορφο Villa Rustica, στην Κόνιτσα. Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου θα είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση της ψυχολογίας της διατροφής μέσα από βιωματικά σεμινάρια από τους ειδικούς ψυχολόγους Αλέξη Τζοβάρα και Μελίνα Ζάκκα της Οργάνωσης «ΑΣΠΙΔΑ».

Τα σεμινάρια θα καλύψουν θέματα όπως η συνειδητή διατροφή, η λαιμαργία και η ανορεξία. Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πώς να μαγειρεύουμε παραδοσιακά φαγητά της Ηπείρου, σε ένα αληθινό γαστρονομικό ταξίδι, με την συνοδεία των σεφ της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου.

Συμμετοχή και Κόστος
Το κόστος συμμετοχής είναι 80€ ανά άτομο, και περιλαμβάνει διανυκτέρευση σε ξύλινα σπιτάκια (δίκλινα, τρίκλινα ή τετράκλινα), καθώς και όλα τα γεύματα των δύο ημερών. Τα ποτά δεν περιλαμβάνονται, πλην αυτών που θα προσφερθούν στο πλαίσιο της δράσης.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου και θα
ολοκληρωθούν στις 16:00 της Κυριακής. Αναλυτικό πρόγραμμα θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες μετά τη δήλωση συμμετοχής.

Σημεία Προσοχής
– Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα.
– Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής: 20 Μαΐου.
– Το ξενοδοχείο επιτρέπει τη φιλοξενία ζώων συντροφιάς (εκτός γατών και πουλιών).

Πώς να Συμμετάσχετε
Δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 20 Μαΐου, επικοινωνώντας μαζί μας μέσω email στο epirus.gastronomy@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 694 98 06 621 για περαιτέρω πληροφορίες.

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε σε αυτό το μοναδικό ταξίδι γαστρονομίας και ψυχολογίας!

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!