Δημόσια υγεία Ιωαννίνων: Όλο και πιο κάτω…
Έκθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για την υγεία στο Νομό Ιωαννίνων παρουσίασε η θεματική υγείας της τοπικής οργάνωσης και ο υπεύθυνος της θεματικής Δημήτρης Τζιάλλας, κάνοντας λόγο για μια κατάσταση εξαιρετικά δυσχερή για τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, αναδεικνύει και καταγγέλλει την κλιμάκωση της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας στα Ιωάννινα των τελευταίων χρόνων, η οποία όπως τονίστηκε από τον κ. Τζιάλλα απειλεί άμεσα την υγεία των πολιτών και τη βιωσιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Παρά την αναφερόμενη αύξηση της χρηματοδότησης προς το ΕΣΥ, παρατηρείται μια συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων δομών και μια μετατόπιση των δαπανών προς τον ιδιωτικό τομέα, αφήνοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και την απεξάρτηση στο έλεος της υποχρηματοδότησης και των ελλείψεων.
Η τρέχουσα κατάσταση είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων κυβερνητικών πολιτικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχουν ενισχύσει την ιδιωτικοποίηση και την αποδυνάμωση του ΕΣΥ, νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Ν.Δ. τα τελευταία 5 χρόνια.

Αριθμοί και στοιχεία που γεννούν ερωτήματα
Το αποτέλεσμα της εφαρμογής των πολιτικών αυτών, βρίσκουν πολλούς ασθενείς των Ιωαννίνων να οδηγούνται σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, ή ακόμη και σε ιδιωτικά κέντρα άλλων πόλεων, για γρηγορότερη εξυπηρέτηση κυρίως σε επεμβατικές θεραπείες.
- Eχει μεγεθυνθεί η ζήτηση για διαγνωστικές υπηρεσίες από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, αλλά και τα ιδιωτικά Ιατρεία της πόλης, ενώ ανθεί το εμπόριο στην αγορά Ιατρικών ειδών.
- Στο εμπόριο ιατρικών ειδών και αναλωσίμων το 2020 δραστηριοποιούνταν στα Ιωάννινα 85 εταιρείες, οι οποίες ανήλθαν σε 200 περίπου το 2025 (αύξηση 57,5%).
- Στις υπηρεσίες παροχών υγείας το 2020 υπήρχαν 49 εταιρείες δραστηριοποιημένες, οι οποίες ανήλθαν το 2025 σε 83 (αύξηση 41%), με αντίστοιχη αύξηση των Ιδιωτικών Ιατρείων
- (Eνδεικτικά, για υπέρηχο κοιλίας στο ΠΓΝΙ η αναμονή φτάνει τους 3 μήνες, για μαγνητική τομογραφία τους 6 μήνες, ενώ ο μαστογράφος είναι χαλασμένος τον τελευταίο χρόνο και αναμένεται καινούργιος).
Την τάση αυτή προς τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας επιβεβαιώνουν και στοιχεία από την ετήσια έκθεση του ΠΓΝΙ για το 2024, τα οποία δείχνουν αύξηση των εξεταζόμενων ασθενών στα αντίστοιχα απογευματινά επί πληρωμή Ιατρεία στο ΠΓΝΙ κατά 16,8% σε σχέση με το 2023, και συγκεκριμένα από 21.850 ασθενείς το 2023 σε 25.535 ασθενείς το 2024
Η δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης του ΠΓΝΙ για το 2024 γεννά ορισμένα ερωτήματα
- Πρόσβαση. Το 50% των ασθενών που αναζητούν υπηρεσίες υγείας στο ΠΓΝΙ είναι εκτός του νομού Ιωαννίνων, Η πρόσβαση αυτή από τις άλλες περιοχές δεν δικαιολογείται από την μοναδικότητα κάποιων υπηρεσιών που παρέχει αποκλειστικά το ΠΓΝΙ.
- Μείωση του συνόλου των εξυπηρετούμενων ασθενών κατά 2,2% το 2024 σε σχέση με το 2023, με μείωση των νοσηλειών το 2024 κατά -7, 56%,
- Αυξημένος Χρόνος νοσηλείας: Παρατηρείται αύξηση της μέσης διάρκειας νοσηλείας από 2,9 ημέρες το 2023 σε 3,6 το 2024.
- Γεννήσεις: Παρουσιάζεται συνεχής μείωση των τοκετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2010 είχαμε 1914 γεννήσεις, οι οποίες το 2024 μειώθηκαν σε 1061 γεννήσεις (-42%), που αποτελεί ένα σημαντικό και αρνητικό δημογραφικό πρόβλημα. Τα στοιχεία αυτά, δυστυχώς, συνοδεύονται και με την υπερίσχυση των καισαρικών έναντι των φυσιολογικών τοκετών.
- Λειτουργικό κόστος: αυξήθηκαν τα έξοδα σε υγειονομικό υλικό κατά 68% και υπηρεσίες σε τρίτους κατά 88,9%, ενώ το κόστος των καυσίμων, εκτινάχτηκε στα 4.774.802 Ευρώ και του ηλεκτρικού ρεύματος στα 1.9970.271 Ευρώ, για έτος 2024, Ποια πολιτική αλήθεια κρύβεται πίσω από την εκτίναξη του κόστους αυτού;
Έχουμε λοιπόν σύμφωνα με τα στοιχεία, μια σειρά από στρεβλώσεις που οφείλουν να εξηγηθούν και να διορθωθούν, όπως επίσης και μια δραματικά αυξανόμενη τάση προς την ιδιωτική αγορά υγείας, η οποία ταλαιπωρεί και επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες (ετήσιος ρυθμός μεταβολής 4% τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα)
Αποτελεί ευλογία σύμφωνα με τον κ. Τζιάλλα για τον τόπο μας η ύπαρξη δυο μεγάλων νοσοκομείων με άριστο επιστημονικό προσωπικό. Ωστόσο παρατήρησε τα εξής:
- Το 2ο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας (ΠΓΝΙ), το οποίο αν και λειτουργεί ως μητροπολιτικό νοσοκομείο, βρίσκεται για ένα χρόνο με προσωρινή διοίκηση
- Το Τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) εξακολουθεί και παραμένει με ανεπαρκείς υποδομές και στελέχωση. Οι μελέτες επέκτασης του αν και πέρασαν από χίλια κύματα, έδωσαν μια τελική λύση με ελλιπή όμως χρηματοδότηση σε σχέση με την αρχική πρόταση (4 εκ. έναντι 12).
- Τα Παιδιατρικά Εξωτερικά Ιατρεία είναι εξω από τον σχεδιασμό, και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη του από γιατρούς και Νοσηλευτές.
- Δυστυχώς, οι προσφυγές που κατατέθηκαν από εταιρεία για την ανάδειξη μειοδότη την τελευταία στιγμή, μπορεί να οδηγήσει σε ναυάγιο το πολυδιαφημιζόμενο έργο,
- Στην Ογκολογική κλινική αυξάνεται ο όγκος των ασθενών καθημερινά, και απαιτούνται ριζικές αποφάσεις κυρίως στο σκέλος των χημειοθεραπειών και της ασφάλειας του προσωπικού που τις χορηγεί.
- Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες νοσηλείας παιδιών, καθώς δεν υπάρχει ΜΕΘ Παίδων – χειρουργείο σε άλλες πόλεις (Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη)
- Πολλοί γιατροί τόσο του ΠΓΝΙ όσο και του Χατζηκώστα, είναι μετακινούμενοι με «εντέλλεσθε», ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να καλύψουν ανάγκες άλλων, περιφερειακών νοσοκομείων.
- Τέλος μεγάλο έλλειμμα υπάρχει, στο αντικείμενο της Παιδιατρικής Αποκατάστασης στην πόλη μας, όπως επίσης και ανάγκη ολοκληρωμένης λειτουργίας και στήριξης της αποκατάστασης των ενηλίκων στο ΠΓΝΙ. Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, υπάρχουν ερωτήματα και εισαγγελική διερεύνηση
Ακολούθως ο κ. Τζιάλλας αναφέρθηκε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπου η μεταρρύθμιση παραμένει ημιτελής, με τις δημόσιες δομές (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά Ιατρεία) να αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις, για να μην πούμε πως έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
Καμία πρόβλεψη και μέριμνα δεν υπάρχει επίσης για την προνοσοκομειακή φροντίδα στην πόλη μας. Επείγει η ενίσχυση του ΕΚΑΒ και η αντικατάσταση του γερασμένου στόλου του που χρονολογείται από το 2017, με τουλάχιστον 12 νέα ασθενοφόρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την δημιουργία διεύθυνσης Δευτερογενών διακομιδών από το ΕΚΑΒ, προκειμένου να λυθεί η ταλαιπωρία των ασθενών στις μετακινήσεις από και προς τα νοσοκομεία που πολλές φορές το πληρώνουν από την τσέπη τους. Κατήγγειλε την υπολειτουργία του Ακτίου ως βάση αεροδιακομιδών καθώς και την μετακίνηση διασωστών στα νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες για κάλυψη των κενών.
Σε ό,τι αφορά την ψυχική υγεία, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του για την υποβάθμιση των ψυχιατρικών υπηρεσιών στην πόλη μας με τους πειραματισμούς και τις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και την ανάθεση σημαντικών ρόλων στον ιδιωτικό τομέα και στις ΜΚΟ, και οι οποίες έχουν οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και προγράμματα. Ως αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να μην λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα με επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία και την κοινωνική τους ένταξη, αλλά και την διαφαινόμενη στροφή σε υπηρεσίες από την ιδιωτική αγορά.
Εξίσου σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ (δελτίο τύπου 13/3/2025): Υποβαθμίζεται και αλλοιώνεται το θεραπευτικό μοντέλο των θεραπευτικών κοινοτήτων, το οποίο τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης. Το Υπουργείο Υγείας φέρει ακέραια την ευθύνη για τις συνέπειες της συγχώνευσης στον νέο φορέα (ΕΟΠΑΕ).
Τέλος σε ότι αφορά το σύστημα κοστολόγησης των Ιατρικών υπηρεσιών με βάση το σύστημα DRG (Diagnosis Related Groups) και της αντίστοιχης χρηματοδότησης των νοσοκομείων με τα DRG’S, πέρα από την βασική μας θέση ότι η πολιτεία οφείλει να επενδύσει και να αυξήσει την χρηματοδότηση των δημοσίων δαπανών από το 5,2% του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο 7,5%, επισημαίνουμε τους παρακάτω υπαρκτούς κινδύνους: Το DRG μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη αποχώρηση των ασθενών από τα νοσοκομεία, καθώς με το νέο σύστημα διοίκησης και τους στόχους που τίθενται, οι διοικητές ενδέχεται να επιδιώξουν τη μείωση του κόστους και την αύξηση της αποδοτικότητας σε βάρος της ποιότητας της φροντίδας
Στελέχωση
Όσον αφορά την υποστελέχωση των δομών υγείας με εκατέρωθεν αντιπαραβολή στοιχείων από το Υπουργείο, τις διοικήσεις και τους συλλογικούς φορείς των εργαζομένων, ο κ. Τζιάλλας ανέφερε πως οι Οργανισμοί των Νοσοκομείων είναι αναχρονιστικοί και χρήζουν επικαιροποίησης.
- Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – ΠΓΝΙ είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της βορειοδυτικής Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, καθώς διαθέτει περίπου 840 κλίνες, έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια ενώ ο οργανισμός του υπάρχει από το 2012.
- Από το ΠΓΝΙ λείπουν σήμερα περισσότεροι από 400 μόνιμοι υγειονομικοί, με τον Μ.Ο. ηλικίας του προσωπικού να είναι > 50 ετών.
- Το 40% περίπου των θέσεων καλύπτονται από επικουρικούς, ΟΑΕΔ κλπ.
- Παράλληλα έχουν αυξηθεί κατά 85 οι κλίνες νοσηλείας χωρίς αντίστοιχη κάλυψη των θέσεων εργαζομένων, ενώ έχουν προστεθεί επιπλέον δραστηριότητες με τη λειτουργία του 4ο κτιρίου, τις Μονάδες Covid κλπ..
Η ίδια τραγική κατάσταση στην στελέχωση υπάρχει και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
- Στην ιατρική υπηρεσία υπάρχουν 37 κενές θέσεις και από αυτές οι 11 καλύπτονται από επικουρικό.
- Στην Νοσηλευτική υπηρεσία 98 κενές θέσεις και από αυτές οι περισσότερες καλύπτονται από επικουρικούς ΟΑΕΔ κλπ, δηλαδή συμβάσεις με αβέβαιο μέλλον και φυσικά ευάλωτες στην πολιτική εξάρτηση.
- Το 80% και πλέον των τραυματιοφορέων είναι επικουρικοί με ό,τι σημαίνει αυτό, όπως επίσης και στην έλλειψη βοηθών θαλάμων.
- Η ίδια τραγική υποστελέχωση υπάρχει και στην τεχνική υπηρεσία, όπου υπάρχουν 24 κενές θέσεις, από τις οποίες μόνο οι 5 καλύπτονται από επικουρικούς,
- στην Διοικητική υπηρεσία οι κενές θέσεις είναι 121.
Σε ό,τι αφορά τις υποστηρικτικές υπηρεσίες σε σίτιση, φύλαξη και καθαριότητα, εκκρεμεί ο διαγωνισμός για την καθαριότητα και τη φύλαξη στο ΠΓΝΙ,
Αντίστοιχα στο εξωτερικό ισχύουν οι εξής αναλογίες:
- Στην Ε.Ε. υπάρχουν 2 εργαζόμενοι/χιλιόμετρο σιδηροδρομικής γραμμής και στην Ελλάδα 0.50 εργαζόμενος/γραμμή
- Στην Ε.Ε. υπάρχουν 2,5 Νοσηλευτές / κλίνη, και στην Ελλάδα 0,80 νοσηλευτές/ κλίνη
Αναφορά και στην αιθαλομίχλη
Αναφορά έκανε ο κ. Τζιάλλας και στο μεγάλο ζήτημα των επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων λόγω των επικίνδυνων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που οφείλεται στην αιθαλομίχλη που γεννά η χρήση τζακιού, εξαιτίας της ενεργειακής φτώχειας των νοικοκυριών. Τα αποτελέσματα της έρευνας της IQAir, (εταιρείας που παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα παγκοσμίως), είναι χαρακτηριστικά και επιβεβαιώνουν δυστυχώς για μια ακόμη φορά ότι τα Ιωάννινα είναι η πιο επιβαρυμένη πόλη της Ελλάδας όσον αφορά τα αιωρούμενα σωματίδια PM2.5.
Συμπεράσματα
Τα ενδεικτικά παραπάνω, και όχι μόνο, όπως κατέληξε ο κ. Τζιάλλας αποτελούν το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών και νομοθετικών επιλογών της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας, με τα οποία προωθείται η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας.
Τα θέματα της υγείας δεν αποτελούν στεγανό που διαχειρίζονται μόνο οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων και το Υπουργείο, αλλά αποτελούν θέματα που πρωτίστως αφορούν τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες θα πρέπει να έχουν και γνώση και λόγο, σημείωσε ο κ. Τζιάλλας.
9 +1 προτάσεις για την πόλη μας
Με στόχο την αναβάθμιση του ΕΣΥ και την εξασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες των Ιωαννίνων, η θεματική Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ιωαννίνων καταθέτει 10 συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση της ολοκληρωμένης, δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους και καλεί τα πολιτικά κόμματα, τις θεσμικές συλλογικότητες, τους πολίτες και τους εργαζόμενους των Ιωαννίνων, να τοποθετηθούν σε αυτές:
- Αυτόνομη Υγειονομική περιφέρεια με έδρα τα Ιωάννινα, στην βάση της πλήρους κάλυψης όλων των υγειονομικών αναγκών που προκύπτουν από τα επιδημιολογικά, τα γεωγραφικά και κοινωνικά δεδομένα της περιοχής
- Ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας με ανάπτυξη δομών που έχει ανάγκη η περιοχή των Ιωαννίνων, όπως κέντρων αποκατάστασης παίδων – εφήβων και ενηλίκων, ΜΕΘ παίδων, και δημιουργία σύγχρονων ΤΕΠ στα νοσοκομεία. Θέση μας είναι η κατάργηση των νόμων που υπονομεύουν το ΕΣΥ και επαναφορά της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ για την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας
- Αύξηση της χρηματοδότησης των δημοσίων δαπανών για την υγεία στο 7,5% του ΑΕΠ, ενίσχυση της δημόσιας χρηματοδότησης των νοσοκομείων για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών και μείωση των λιστών αναμονής. Έμφαση στην ΠΦΥ και τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας με την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου δημόσιων δομών φροντίδας και υγείας, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση, την πρόληψη, την θεραπεία και την αποκατάσταση.
- Αντιμετώπιση της κρίσης στελέχωσης του ΕΣΥ με προσλήψεις του αναγκαίου και εξειδικευμένου Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στην βάση νέων και σύγχρονων οργανισμών των νοσοκομειακών δομών με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας και εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ιδρυμάτων.
- Γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων του ΕΣΥ, ένταξη στα ΒΑΕ, και δέσμη κινήτρων (εργασιακών, οικονομικών, κοινωνικών εκπαιδευτικών, επιστημονικής εξέλιξης) για την παραμονή και ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού στο ΕΣΥ. Χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού σε όλους τους Δημοσίους υπαλλήλους
- Αντικατάσταση του στόλου ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, και ενίσχυση της προνοσοκομειακής φροντίδας, με δημιουργία βάσης αεροδιακομιδών στα Ιωάννινα, σύγχρονου συντονιστικού κέντρου και μονιμοποίηση του επικουρικού και άλλου προσωπικού στο ΕΚΑΒ.
- Άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των ενεργειακών αναγκών του πληθυσμού του λεκανοπεδίου από τον επόμενο χειμώνα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και προώθηση βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.
- Άμεσα μέτρα από την πολιτεία για την στήριξη της οικογένειας και αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος που γίνεται εμφανές πλέον και στην περιοχή μας
- Διαφάνεια, Δημοκρατία, Αξιοκρατία και δημόσια λογοδοσία από τις διοικήσεις για την λειτουργία των νοσοκομείων με τη συμμετοχή των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας στη λήψη αποφάσεων.
Η πρόταση αφορά τον συντονισμό των υπηρεσιών υγείας (ΕΣΥ) και κοινωνικής φροντίδας (Δήμος- Περιφέρεια) στο επίπεδο του ατόμου, έτσι ώστε να δίνεται η αίσθηση στον πολίτη μίας ενοποιημένης υπηρεσίας. Στόχος είναι η πλήρης κάλυψη των υγειονομικών και κοινωνικών αναγκών των κατοίκων των Ιωαννίνων ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωσή των πολιτών στην κοινότητα και η εμπέδωση κοινωνικής ασφάλειας, με την επιτελική διασύνδεση των υπηρεσιών:
- ΠΦΥ – Νοσοκομεία- Κ.Υ.- ΤΟΜΥ (Υπ. Υγείας),
- της κοινωνικής προστασίας (Υπ. Εργασίας)
- της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Υπ. Εσωτερικών)
- Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Δημόσια σχολεία (Υπουργείο Παιδείας)
- Υπηρεσίες δημόσιας υγείας και κοινωνικής προστασίας της περιφέρειας
- Δομές αλληλεγγύης του Δήμου (Βοήθεια στο σπίτι, δημοτικά Ιατρεία κλπ)
Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και η θεματική της υγείας στα Ιωάννινα, καλεί τους πολίτες των Ιωαννίνων να στηρίξουν αυτές τις προτάσεις, να τις αναδείξουν και να τις βάλουν στον δημόσιο διάλογο ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό και δημόσιο σύστημα υγείας, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και θα εγγυάται την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους.
Η προσπάθεια ανασυγκρότησης
Ο συντονιστής της ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Σάββας Δημητριάδης άσκησε κριτική στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τόνισε πως η χειμαζόμενη πλειοψηφία πολιτών από τις επιλογές της κυβέρνησης δεν αντέχουν, με την ακρίβεια μόνιμη κατάσταση πάνω από 3 χρόνια, τη ενεργειακή φτώχεια και τη δημόσια υγεία να έχει μπει στο στόχαστρο.
Ερωτηθείς σχετικά με τη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δημητριάδης παραδέχτηκε πως δεν κάνει κανέναν χαρούμενο ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως με την πανελλαδικά εξόρμηση των στελεχών και την εξωστρέφεια και προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου, μπορεί να έρθει η ποθητή επανεκκίνηση και να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ την προοδευτική απάντηση. Η προσπάθεια θέλει δουλειά και συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων, τόνισε.
Τέλος, σε ερώτηση για τη στάση του πρώην προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως αν θα επιστρέψει ή όχι είναι δικό του θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο έχει πρόεδρο και ηγεσία και όπως είπε, “δεν μας παίρνει για πισωγυρίσματα”…
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033