ΔΗΠΑΚ Ιατρών Ηπείρου: Προκήρυξη για μόλις έξι θέσεις για τα νοσοκομεία της Ηπείρου

ΔΗΠΑΚ Ιατρών Ηπείρου: Προκήρυξη για μόλις έξι θέσεις για τα νοσοκομεία της Ηπείρου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας εξαπολύει η παράταξη ΔΗΠΑΚ Ιατρών της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ), με αφορμή την τελευταία προκήρυξη μόνιμων θέσεων ιατρών ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ, η νέα προκήρυξη (Αρ.πρωτ. : Γ4α/Γ.Π 53710, 04-12-2025) προβλέπει μόλις 6 θέσεις μόνιμων ιατρών για όλα τα Νοσοκομεία της περιοχής Ηπείρου και Λευκάδας.

Η ΔΗΠΑΚ τονίζει ότι οι 6 θέσεις κατανέμονται ως εξής:

Η παράταξη σημειώνει ότι πρόκειται για θέσεις που έχουν ξαναπροκηρυχθεί και έχουν βγει «άγονες», καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, ενώ αφορούν κλινικές που υπολειτουργούν χρόνια. «Για όλα τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της περιοχής δεν προκηρύχθηκε ΚΑΜΙΑ μόνιμη θέση!» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ, που προσθέτει ότι το Υπουργείο γνωρίζει πως αυτές οι σκόρπιες προκηρύξεις θα αποβούν άγονες.

Η ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα οξυμμένων αναγκών:

  • ΓΝ Άρτας: Δεν προκηρύχθηκε θέση Πνευμονολόγου, παρόλο που η κλινική λειτουργεί με εντέλλεσθε. Η Παθολογική και τα ΤΕΠ λειτουργούν με μετακινήσεις από ΠΓΝΙ.

  • ΓΝ Πρέβεζας: Δεν προκηρύσσεται θέση Καρδιολόγου, παρόλο που οι υπάρχοντες ιατροί κάνουν μόνιμα 8-10 εφημερίες το μήνα.

  • ΠΓΝΙ: Από τις 260 οργανικές θέσεις του 2012, σήμερα υπηρετούν 175 μόνιμοι και 60 επικουρικοί ιατροί. Επίσης, δεν υπάρχει θέση Παιδοχειρουργού στην προκήρυξη, με αποτέλεσμα νεογνολογικά/παιδιατρικά περιστατικά να μεταβαίνουν σε Νοσοκομεία 200-400χλμ μακριά.

Η ΔΗΠΑΚ κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι δείχνει την πρόθεσή της για πλήρη απορρύθμιση του ΕΣΥ. «Το Υπουργείο Υγείας, η κυβέρνηση δείχνει πού θέλει να το πάει! Στην πλήρη απορρύθμιση του ΕΣΥ που στρώνει το έδαφος στην παραπέρα εμπορευματοποίηση, στη λειτουργία περιφερειακών Νοσοκομείων που να καλύπτουν με το ζόρι τα στοιχειώδη και για όλα τα υπόλοιπα οι ασθενείς να παραπέμπονται σε κεντρικότερα Νοσοκομεία αναφοράς (πχ ΠΓΝΙ)».

Η ΔΗΠΑΚ τέλος καλεί τα μέλη της σε κοινό αγώνα και θέτει συγκεκριμένες διεκδικήσεις για την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας:

  • Άμεσες προσλήψεις μονίμων ιατρών που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας.

  • Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα.

  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους.

  • Διπλασιασμός των απολαβών των νοσοκομειακών γιατρών (αυξήσεις 20%, 13ος-14ος μισθός, διπλασιασμός αποζημίωσης εφημερίας).

  • Όχι σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο τμημάτων και κλινικών.

 

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google