Έναρξη κυλιόμενων Στάσεων Εργασίας στις ΔOY όλης της χώρας
Την έναρξη κύκλου κυλιόμενων στάσεων εργασίας στις ΔΟΥ όλης της χώρας ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ).
Σε μία σημαντική κίνηση διαμαρτυρίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) όλης της χώρας, με αφορμή την επιμονή της Διοίκησης της ΑΑΔΕ να στοχοποιεί συνολικά τον κλάδο λόγω μεμονωμένων και υπό διερεύνηση φαινομένων διαφθοράς.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αυτή η στοχοποίηση θίγει την αξιοπρέπεια χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους, ενώ τους εκθέτει σε καθημερινό κίνδυνο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και ιδιαίτερα κατά την πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων. Οι φραστικές επιθέσεις και οι προπηλακισμοί έχουν πολλαπλασιαστεί, με τους δράστες να βρίσκουν «νομιμοποίηση» στο κλίμα αμφισβήτησης και απαξίωσης που καλλιεργεί η Διοίκηση της ΑΑΔΕ.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι τα φαινόμενα αυτά χρησιμοποιούνται για την απαξίωση των υπηρεσιών τους και τη νομιμοποίηση αλλαγών στη δομή των Περιφερειακών Υπηρεσιών. Τονίζουν ότι οι μεθοδεύσεις της Διοίκησης της ΑΑΔΕ και οι “κούφιες” δεσμεύσεις της Πολιτικής Ηγεσίας για μη παρεμβάσεις στη δομή των Περιφερειακών ΔΟΥ δεν θα μείνουν αναπάντητες. Σε κοινή γραμμή με τις τοπικές κοινωνίες, οι εργαζόμενοι, μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων, αποφάσισαν ομόφωνα την έναρξη κυλιόμενων στάσεων εργασίας.
Με βάση τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις μας:
1. Ξεκινάει κύκλος Κυλιόμενων Στάσεων Εργασίας στους Συλλόγους όλης της χώρας.
– Για την Τρίτη 16.7.24 προκηρύσσεται Στάση Εργασίας απ’ τις 11:30 έως τις 15:30 για τους Συλλόγους:
– Ιωαννίνων
– Τρικάλων
– Χανίων – Ρεθύμνου
– Καβάλας – Δράμας
– Θεσσαλονίκης
Για την Τετάρτη 17.7.24 προκηρύσσεται Στάση Εργασίας απ’ τις 11:30 έως τις 15:30 για τους Συλλόγους:
– Κέρκυρας
– Εύβοιας – Βοιωτίας
– Θεσπρωτίας
– Δυτικής Μακεδονίας
– Δωδεκανήσου
– Ξάνθης
– Ροδόπης
Για την Πέμπτη 18.7.24 προκηρύσσεται Στάση Εργασίας απ’ τις 11:30 έως τις 15:30 για τους Συλλόγους:
– Κόρινθος – Άργος
– Αχαΐας
– Λέσβου
– Αιτωλοακαρνανίας
– Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας
– Αττικής και Κυκλάδων
2. Συνεχίζεται η εν εξελίξει ΑΠΟΧΗ (στους Συλλόγους όλης της χώρας) απ’ τον προληπτικό έλεγχο για ώρες εκτός ωραρίου, καθώς και για τα Σαββατοκύριακα.
Απαιτούμε…
– Την άμεση διαλεύκανση των όποιων φαινομένων διαφθοράς και την άμεση απόδοση ευθυνών. Είναι αδιανόητο υποθέσεις που… ‘’λιμνάζουν’’, να χρησιμοποιούνται ως πεδίο στοχοποίησης του συνόλου των εργαζομένων.
– Να σταματήσουν – ακυρωθούν οι δρομολογούμενες αλλαγές στη ΔΟY Χαλκίδας οι οποίες φέρουν τα χαρακτηριστικά των… ‘’αντιποίνων’’ απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων. Να παραμείνει η ΔΟΥ Χαλκίδας ως ΔΟΥ Α τάξης, με το σύνολο των αντικειμένων.
– Να υπάρξει Δημόσια Δέσμευση της Πολιτικής Ηγεσίας και της Ηγεσίας της ΑΑΔΕ, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην υλοποίηση σχεδίων υποβάθμισης των περιφερειακών ΔΟΥ, μέσω της αφαίρεσης αντικειμένων.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033