Αν πήρε κάτι φεύγοντας από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε για ένα διήμερο, για την Αθήνα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης ίσως δούμε κάποια αποτελέσματα σε επίπεδο παρεμβάσεων και λύσεων τον επόμενο καιρό, γιατί οι δηλώσεις του αυτές τις δύο μέρες, μετά από κάθε συνάντηση που πραγματοποίησε, ήταν γενικόλογες, στα όρια ευχών και απλών επιθυμιών από έναν κυβερνητικό παράγοντα χωρίς συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, άρα… εφ’ όλης της όλης.

Στόχευση της επίσκεψης όπως και άλλων που έγιναν αλλά και άλλων που ενδεχομένως έπονται για τις ακολουθούσες δύο εβδομάδες, είναι η προώθηση του κυβερνητικού έργου και η προπαγάνδισή του προς όφελος της ΝΔ. Παρεμπιπτόντως, οι κυβερνητικοί βλέπουν τοπικούς φορείς, ακούνε προβλήματα, δίνουν αόριστες απαντήσεις.

Ο κ. Κοντογεώργης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους Δημάρχους του Νομού Ιωαννίνων στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, Σεραφείμ Λιάπη, και μετά το πέρας της συνάντησης χαρακτήρισε άκρως ενδιαφέρουσα την επαφή με τους τοπικούς παράγοντες και παραγωγική τη συζήτηση με τους αυτοδιοικητικούς. “Μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών, να δίνουμε λύσεις, να είμαστε ένα χέρι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για την περιοχή μας όπως σημείωσε ο κ. Κοντογεώργης, υπάρχουν συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες όπως είναι η ορεινότητα γιατί βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η περιφερειακή ανάπτυξη και η αποκέντρωση αλλά έχει σημασία να μπορέσουμε να ανανεώσουμε την περιοχή, δήλωσε αναφερόμενος στο δημογραφικό. Σε ερώτηση αν το δημογραφικό είναι το κύριο ζήτημα και για την περιοχή μας, ο κ. Κοντογεώργης τόνισε πως την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός παρουσίασε ένα πλαίσιο. Ωστόσο, σημείωσε, “πρέπει να βλέπουμε και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και η Ήπειρος έχει πολλές δυνατότητες, στρέφουμε την προσοχή μας εδώ, χρειάζεται να γίνει δουλειά και για το πως θα επιστρέψουν εδώ οι νέοι άνθρωποι, είναι σε απόλυτη προτεραιότητα για μας”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!