Ενημερωτική εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία και την Άνοια στον Δήμο Κόνιτσας
Μια σημαντική εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από ζητήματα που αφορούν την Τρίτη Ηλικία και την άνοια διοργανώνεται στον Δήμο Κόνιτσας.
Το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Κ.Α.Π.Η. Κόνιτσας, προσκαλούν τους πολίτες στην ενημερωτική ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025, στις 18:30, στην αίθουσα του Δημαρχείου Κόνιτσας.
Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης, της πρόληψης αλλά και των ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων που μπορούν να στηρίξουν τόσο τα άτομα που νοσούν όσο και τις οικογένειές τους.
Οι εισηγήσεις της εκδήλωσης
-
«Ο Ρόλος του ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ στην Τρίτη Ηλικία» – Μαρία Μπιτσούνη, Κοινωνική Λειτουργός προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
-
«Άνοια: Πρόληψη και Παράγοντες Κινδύνου» – Μαρία Καράλα, Λογοθεραπεύτρια MSc.
-
«Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζω για την Άνοια» – Μυρτώ Κουτσονίδα, Νευροψυχολόγος.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, υπογραμμίζοντας ότι η γνώση και η ενημέρωση γύρω από την άνοια αφορούν ολόκληρη την κοινωνία, καθώς το ζήτημα αυτό επηρεάζει ολοένα και περισσότερες οικογένειες.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033