Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της AEGEAN να διακόψει την πρωινή πτήση από τα Ιωάννινα προς την Αθήνα. Η απόφαση αυτή αναμφίβολα θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή μας και έρχεται ως συνέχεια της υποβάθμισης της περιοχής άλλων αποφάσεων όπως αυτών των καταστημάτων τραπεζών και ταχυδρομείων που στο πρόσφατο παρελθόν έκλεισαν στην ευρύτερη περιοχή.

Η προσβολή της συνδεσιμότητας μας με την πρωτεύουσα αντιπροσωπεύει ένα σοβαρό πλήγμα για το επιχειρηματικό περιβάλλον των Ιωαννίνων. Η αδυναμία γρήγορης και αποτελεσματικής μετακίνησης επιχειρηματιών, στελεχών και εμπορευμάτων ανάμεσα στην πρωτεύουσα και την περιοχή μας, θέτει σε κίνδυνο την επιχειρηματική δυναμική της περιοχής.

Επιπλέον, η διακοπή αυτή ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, καθώς η ευκολία πρόσβασης αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιλογή προορισμού από τους ταξιδιώτες. Τα Ιωάννινα αποτελούν πλούσιο πολιτιστικό και φυσικό προορισμό, αλλά η έλλειψη καλής και συχνής αεροπορικής σύνδεσης με την πρωτεύουσα μειώνει τον τουριστικό τους καθοριστικό παράγοντα.

Καλούμε, επομένως, την ηγεσία της AEGEAN να επανεξετάσει την απόφασή της και να εξεύρει λύσεις που θα συμβάλουν στη διατήρηση της αεροπορικής πρωινής σύνδεσης μεταξύ Ιωαννίνων και Αθήνας. Η συνεργασία με τον επιχειρηματικό και τον τουριστικό τομέα είναι ουσιαστική για την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής μας.

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να βρεθούν βιώσιμες λύσεις που θα υποστηρίξουν την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό στα Ιωάννινα καθώς και τη δυνατότητα προσέλκυσης και άλλων εταιριών που θα καλύψουν τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και των πολιτών.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!