“Παρούσα”! Γεγονός οι πρώτες κατατάξεις γυναικών στον Στρατό Ξηράς

Με αρκετές δεκάδες γυναίκες να παρουσιάζονται για κατάταξη ξεκίνησε η εφαρμογή του θεσμού της εθελοντικής στράτευσης γυναικών στον Στρατό Ξηράς, ενώ το ΚΕΝ Λαμίας επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Ξεκίνησε σήμερα η εφαρμογή του θεσμού της εθελοντικής στράτευσης γυναικών στον Στρατό Ξηράς, με αρκετές δεκάδες γυναίκες να κατατάσσονται κατά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας.

Σύμφωνα με πηγές του Στρατού Ξηράς, η διαδικασία κατάταξης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ στο ΚΕΝ Λαμίας

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, την Πέμπτη 4 Ιουνίου ο αρχηγός του ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, συνοδευόμενος από τον γενικό επιθεωρητή Στρατού και διοικητή EU-OHQ, αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Λαμίας (ΚΕΥΠ).

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κατάταξη της Β’ ΕΣΣΟ 2026, καθώς και την έναρξη εφαρμογής του θεσμού της εθελοντικής στράτευσης γυναικών στον Στρατό Ξηράς.

Ενημέρωση για τη διαδικασία κατάταξης

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο αρχηγός ΓΕΣ ενημερώθηκε για την πρόοδο της κατάταξης της Β’ ΕΣΣΟ 2026, καθώς και για τη διαδικασία υποδοχής και κατάταξης των Ελληνίδων που επέλεξαν να ενταχθούν εθελοντικά στον Στρατό Ξηράς.

Παράλληλα, παρακολούθησε μέρος της διαδικασίας και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στις εθελόντριες.

Η διαδικασία των κατατάξεων συνεχίζεται, στο πλαίσιο της πρώτης εφαρμογής του θεσμού της εθελοντικής στράτευσης γυναικών στον Στρατό Ξηράς.

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google