Αν και πολλοί θεωρούν τον Nομό Ιωαννίνων τον πιο ιδανικό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις, τόσο η πόλη όσο και η ευρύτερη περιοχή είναι και στα καλύτερα τους και την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Είναι γνωστό πως από τον Σεπτέμβριο και μετά, καθ’ όλη τη χειμερινή περίοδο σε γιορτές και αργίες οι πληρότητες στα ξενοδοχεία πλησίασαν σχεδόν το απόλυτο σε όλον το Νομό.

Την άνοιξη, που κατά κανόνα ο καιρός είναι πιο ήπιος, δίνεται η ευκαιρία για ευκολότερες εξορμήσεις στη φύση για όλη την οικογένεια αλλά και για extreme sports, όπως ράφτινγκ ή ορειβασία κ.α, που έτσι κι αλλιώς είναι δημοφιλή στην περιοχή. Από την άλλη πλευρά, στην πόλη των Ιωαννίνων δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθεί κανείς. Η πρωτεύουσα της Ηπείρου αποτελεί μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας με την πανέμορφη λίμνη της, το υπέροχο κάστρο της, τα ιστορικά μνημεία της, τα αναγνωρισμένα μουσεία της, την ενημερωμένη αγορά της και την ακούραστη νυχτερινή ζωή της.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Νομός Ιωαννίνων λόγω των ιδιαιτεροτήτων του αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου καθώς συνδυάζει μια σειρά από χαρακτηριστικά. Είτε κανείς επιζητά εξόρμηση σε ένα κοσμοπολίτικο αστικό περιβάλλον είτε στιγμές χαλάρωσης σε ένα μαγευτικό ορεινό χωριό, μπορεί να τα βρει αμφότερα στο Νομό Ιωαννίνων. Επιπρόσθετα, η περιοχή είναι ιδανική για διάφορα είδη θεματικού τουρισμού όπως είναι ο συνεδριακός τουρισμός, ο εκπαιδευτικός τουρισμός, ο αθλητικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, ο τουρισμός ευεξίας, ο θρησκευτικός τουρισμός κ.ά. Αναφορικά με το τελευταίο, η περίοδος του Πάσχα είναι ιδανική για όσους θέλουν να βιώσουν τη θεία κατάνυξη στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της περιοχής.

Επιπλέον, στα «υπέρ» της περιοχής πρέπει να αναφερθεί και η εύκολη προσβασιμότητα. Μέσω των μεγάλων οδικών αξόνων ο Νομός Ιωαννίνων είναι πλέον εύκολα προσβάσιμος από πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ λιγότερο από μία ώρα διαρκεί η πτήση από και προς την Αθήνα. Εξάλλου, η αεροπορική εταιρεία Aegean ήδη λανσάρει τα «Ιωάννινα» ως έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των ταξιδιωτών, για τις ημέρες του Πάσχα.

Υψηλού επιπέδου, τέλος, είναι και οι παροχές των ξενοδοχείων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις όλων των επισκεπτών.

Ο Νομός Ιωαννίνων, λοιπόν, είναι έτοιμος να προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες του και αυτή την εορταστική περίοδο.

“Σας καλούμε να την επισκεφθείτε” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!