Σε μία λαμπρή τελετή και με κάθε επισημότητα, παρουσία επισήμων και αρχών του τόπου αλλά και του Πρόξενου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος Ηγουμενίτσας υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024 την Ολυμπιακή Φλόγα, με μια λιτή αλλά άκρως συμβολική τελετή στον αύλειο χώρο του ΠΑΝΘΕΟΝ., η οποία συνεχίζει το ταξίδι της με τελικό προορισμό το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν φέτος το καλοκαίρι οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η Ολυμπιακή φλόγα, το σύμβολο της ανθρώπινης εφευρετικότητας, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους αρχαίους και στους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες συμβολίζοντας τα ιδανικά των αγώνων διαχρονικά.

Η Ηγουμενίτσα αποτέλεσε ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού της Φλόγας, η οποία έχει ως επόμενο προορισμό την Κέρκυρα.

Η Φλόγα παρελήφθη από την παραλιακή οδό της πόλης στο ύψος της οδού Διον. Φιλοσόφου, έφτασε στο “Πάνθεον” όπου άναψε ο βωμός από την Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας, Αλεξάνδρα Τσιάβου και εν συνεχεία κατευθύνθηκε νότια προς το λιμένα εσωτερικού για την Κέρκυρα.

Ο βωμός της Φλόγας άναψε φιλοδοξώντας να στείλει μηνύματα ελπίδας και έμπνευσης.

Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι που μετέφεραν τη φλόγα ήταν οι: Αλεξάνδρα Τσιάβου (αθλήτρια της κωπηλασίας, παγκόσμια πρωταθλήτρια και χάλκινη ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο), Απόστολος Γκουντούλας, (παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας), Ναταλία Μπέση (αθλήτρια του άλματος εις μήκος, βαλκανιονίκης, με διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις) και Δημάκος Ελευθέριος (αθλητής της κωπηλασίας, βαλκανιονίκης, με διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις).

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!