Ιωάννινα: Διακρίσεις για τον Σύλλογο Δρομέων από το Σπάρταθλον μέχρι την Κοπεγχάγη
Από το Σπάρταθλον μέχρι την Κοπεγχάγη και την Κοζάνη, αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων πέτυχαν σημαντικές επιδόσεις, με πρωτιές, ατομικό ρεκόρ και την 11η θέση του Άγγελου Ζιάκα στον ιστορικό υπερμαραθώνιο.
Σημαντικές επιδόσεις σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις κατέγραψαν αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων, με τον Άγγελο Ζιάκα να ξεχωρίζει στο Σπάρταθλον, τον Γιώργο Γκόγκο να πετυχαίνει ατομικό ρεκόρ στην Κοπεγχάγη και τους Δήμητρα Τσαλοκώστα και Χρήστο Νάση να ανεβαίνουν στην πρώτη θέση στην Κοζάνη.
11ος στο Σπάρταθλον ο Άγγελος Ζιάκας
Στην πρώτη συμμετοχή του στο Σπάρταθλον, ο Άγγελος Ζιάκας ολοκλήρωσε τα 246,8 χιλιόμετρα της διαδρομής από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη σε 23 ώρες και 47 λεπτά.
Η επίδοση τον έφερε στην 11η θέση της γενικής κατάταξης και στην 4η θέση μεταξύ των Ελλήνων αθλητών, σε έναν αγώνα που διεξήχθη κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Στην προσπάθειά του είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα την υποστήριξη της ομάδας του, η οποία τον συνόδευσε μέχρι τον τερματισμό στη Σπάρτη.
Στην Κοπεγχάγη, ο Γιώργος Γκόγκος συμμετείχε για πρώτη φορά στον Ημιμαραθώνιο της πόλης και σημείωσε ατομικό ρεκόρ με χρόνο 1:14 και μέσο ρυθμό 3:31 ανά χιλιόμετρο. Ο Σύλλογος αναφέρεται ιδιαίτερα στη συστηματική προετοιμασία του και στην προπονητική καθοδήγηση του Θανάση Τσίγκουλη του ΑΓΣΙ.
Πρωτιές και στον Λασσάνειο Δρόμο
Οι διακρίσεις για τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων συνεχίστηκαν στον Λασσάνειο Δρόμο Κοζάνης.
Η Δήμητρα Τσαλοκώστα κατέκτησε την 1η θέση στη γενική κατάταξη των γυναικών στα 10 χιλιόμετρα, ενώ ο Χρήστος Νάσης πήρε την 1η θέση στην κατηγορία Μ30-39 στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων συνεχάρη τους αθλητές για τις επιδόσεις και τη συμμετοχή τους στις τρεις διοργανώσεις.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033