Συνεχίζεται η μειωμένη καταγραφή κρουσμάτων κορονοϊού στην Ήπειρο, εξέλιξη που τονώνει τις ελπίδες για αποκλιμάκωση της πανδημίας η οποία ταλαιπωρεί με ιδιαίτερη ένταση τις τελευταίες 5 εβδομάδες τα Γιάννενα.

Ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα το απόγευμα ανακοίνωσε 17 κρούσματα στην Ήπειρο εκ των οποίων τα 16 στα Γιάννενα και το ένα στην Άρτα. Αν και ο αριθμός δεν είναι ενδεικτικός λόγω του μικρότερου αριθμού δειγμάτων που λαμβάνονται την Κυριακή, εντούτοις χαρακτηρίζεται εμφανής η πτωτική τάση. Την ίδια στιγμή  συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Αυτό το διάστημα νοσηλεύονται συνολικά περί τους 100 ασθενείς. Από αυτούς 10 είναι στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού και άλλοι δύο στην Εντατική του Χατζηκώστα. Το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, που είναι και το Νοσοκομείο Αναφοράς, σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος νοσηλεύοντας συνολικά 60 ασθενείς.  Προσώρας δεν υπάρχει ανάγκη και τρίτης ΜΕΘ, η λειτουργία της οποίας εγείρει ενστάσεις  από την πλευρά των πανεπιστημιακών γιατρών και του λοιπού υγειονομικού δυναμικού.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!