Ισπανία: 128 συλλήψεις μετά από επεισόδια και λεηλασίες στη Βαρκελώνη – 73 ανήλικοι ανάμεσα στους συλληφθέντες

Σε 128 συλλήψεις προχώρησε η καταλανική αστυνομία στη Βαρκελώνη, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται 73 ανήλικοι, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί.

Ισπανία: 128 συλλήψεις μετά από επεισόδια και λεηλασίες στη Βαρκελώνη – 73 ανήλικοι ανάμεσα στους συλληφθέντες

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Τουλάχιστον 128 άνθρωποι, εκ των οποίων 73 ανήλικοι, συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, κυρίως για πράξεις «βανδαλισμού», «καταστροφές σε δημόσιους χώρους» ή ακόμα και «λεηλασίες», ανακοίνωσε σήμερα η καταλανική αστυνομία.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία σύνταξης των πρακτικών, προκειμένου να τα διαβιβάσουμε, αφενός, στην Εισαγγελία Ανηλίκων και, αφετέρου, στο αρμόδιο δικαστήριο για τους ενήλικες», εξήγησε η Σίλβια Κατά, επικεφαλής της καταλανικής αστυνομίας Mossos d’Esquadra, στο μέσο ενημέρωσης 3CatInfo.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται ομάδες νέων, πολλοί εκ των οποίων είναι ντυμένοι στα μαύρα, να τρέχουν στους δρόμους της Βαρκελώνης και να επιτίθενται σε καταστήματα, αφού είχαν πρώτα συγκεντρωθεί σε μια μεγάλη πλατεία στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο μιας κινητοποίησης που δεν είχε δηλωθεί εκ των προτέρων στις αρχές.

Η Σίλβια Κατά διευκρίνισε πως μονάχα δύο συλληφθέντες είχαν «ποινικό μητρώο», ενώ πρόσθεσε πως 14 μέλη της καταλανικής αστυνομίας και ένα μέλος της δημοτικής αστυνομίας της Βαρκελώνης «τραυματίστηκαν» κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Πρόκειται για απρόκλητη βία», κατήγγειλε η αξιωματικός, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες της προσπαθούν πλέον να «αναλύσουν το προφίλ» των ατόμων που συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την ίδια, τα άτομα αυτά ήταν «εντελώς ανοργάνωτα», αλλά είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google