Γιώργος Αγγέλης (σκηνοθέτης)

1) Πως πήρατε την απόφαση να αναλάβετε την σκηνοθεσία της φετινής παράστασης;

Η απόφαση του να σκηνοθετήσω φέτος ήταν πολύ εύκολη να την πάρω, από τη στιγμή που πρόκειται για την ομάδα μας. Πέρασαν 2 χρόνια από την τελευταία μου σκηνοθετική δουλειά, οπότε ένιωθα έτοιμος για την επόμενη προσπάθεια. Βέβαια πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η επιλογή του συγκεκριμένου έργου.

2) Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο έργο;

Πριν από κάποια χρόνια μια φίλη μου, μου πρότεινε να δω μια ταινία την οποία πραγματικά την λάτρεψα και από εκείνη τη στιγμή και μετά μου καρφώθηκε στο μυαλό πως πρέπει να κάνω τη θεατρική της διασκευή και να ανεβεί από την ομάδα μας. Με την Όλια Λέγγα, μέλος της ομάδας μας, κάναμε την διασκευή και να το λοιπόν το έργο που παρουσιάζουμε στο κοινό της πόλης μας σε λίγες μέρες.

 

Μυρτώ Τόλη (Ελιζαμπέτ)

1) Από πότε δραστηριοποιείται η ομάδα;

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Σφάλμα επί Γκοντώ» δημιουργήθηκε και δραστηριοποιείται στα Γιάννινα από το Φθινόπωρο του 2007. Τα μέλη της είναι πολίτες της πόλης των Ιωαννίνων καθώς και φοιτητές που ζουν και συμμετέχουν στα δρώμενα της ηπειρώτικης πρωτεύουσας. Σημαντικοί συνοδοιπόροι και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια είναι καλλιτέχνες της πόλης οι οποίοι αγκαλιάζουν και ασπάζονται την φιλοσοφία της ομάδας και προσφέρουν δωρεάν κάθε χρόνο τις υπηρεσίες τους (σκηνογραφία, σκηνικά, μουσική κλπ) στην ομάδα μας ως ένδειξη σεβασμού και στήριξης σε αυτό που κάνουμε. Από την πρώτη στιγμή της σύστασής της η ομάδα είχε ως στόχο το ανέβασμα παραστάσεων, που απευθυνόταν στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης. Ως εκ τούτου, από το 2009 έχει μια σταθερή παρουσία στον πολιτιστικό χάρτη των Ιωαννίνων και η προσέλευση του κόσμου, που κάθε χρόνο μεγαλώνει, αποτελεί για μας ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

2) Γιατί επέλεξες τη συγκεκριμένη ομάδα;

Ξεκίνησα να βλέπω παραστάσεις της ομάδας από το 2016. Σε κάθε παράσταση της έβλεπα αυτό το τετριμμένο που λέμε “Τα καλά καμαρίνια βγαίνουν προς τα έξω”. Έβλεπα τόσους πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους να κάνουν μόνοι τους και για το μεράκι τους μια απίστευτη προσπάθεια με ένα πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα. Όλα αυτά ήταν που με τράβηξαν να μπω στην ομάδα και να διαπιστώσω από κοντά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τον τρόπο της να σου βγάζει τον καλύτερο σου εαυτό! Πρώτα απ’ όλα είμαστε παρέα που είμαστε ερωτευμένοι με την τέχνη του θεάτρου οπότε έχουμε και ένα βασικό και δυνατό κοινό κίνητρο για να δημιουργούμε όμορφα πράγματα τα οποία ο κόσμος αγκαλιάζει κάθε χρόνο.

 

Παύλος Τούμπας (Βανσάν)

1) Τι σε οδήγησε στο να ασχοληθείς με το θέατρο;

Με το θέατρο ασχολούμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια. Έτυχε κάποιες συγκυρίες να με οδηγήσουν στην θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου και έτσι κόλλησα το μικρόβιο. Επιστρέφοντας στην πόλη μας το 2018, και ψάχνοντας νέα ομάδα, η τύχη με έφερε στην «Σφάλμα επί Γκοντώ» με την οποία από την αρχή ταυτίστηκα. Νιώθω πολύ τυχερός και ελπίζω να συνεχίσουμε για πολλά χρόνια να δουλεύουμε μαζί και να κάνουμε όμορφες παραστάσεις.

2) Πόσο κοντά θεωρείς ότι είναι το συγκεκριμένο έργο στη δική μας καθημερινότητα και κουλτούρα;

Η φετινή μας παράσταση, στηρίζεται σε ένα σύγχρονο έργο το οποίο γράφτηκε πριν από λίγα χρόνια. Επομένως, οι ρόλοι μας είναι άνθρωποι που συναντούμε κάθε μέρα και ενδεχομένως να μπορούμε να ταυτιστούμε και με τα επί σκηνής γεγονότα. Σε όλες τις παρέες υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες και ίσως κάποια μικρά «μυστικά». Δυστυχώς, μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην παράστασή μας, ξεχωρίζουν και κάποια στερεότυπα, για τα οποία η σημερινή κοινωνία έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός, αλλά ακόμη διατηρούνται. Σε αυτά βασίζονται και τα μηνύματα που, με έναν κωμικό τρόπο, προσπαθεί να περάσει η παράσταση.

Η παράσταση

Τι μπορεί να πάει λάθος όταν σε ένα δείπνο μεταξύ συγγενών και φίλων ένας από τους συνδαιτυμόνες ανακοινώνει το όνομα που θα δώσει στο γιο του; Πώς είναι δυνατόν ένα όνομα να φέρει τα πάνω κάτω σε μια παρέα; Είναι ένα ζήτημα ιδεολογίας και αξιών;

Όλα αυτά θα απαντηθούν με ένα ποτήρι κρασί σε μια βεράντα κάπου στο Παρίσι. Σε μια σάτιρα με ψυχολογικές μεταπτώσεις, που μόνο ανάλαφρη δεν τη λες, και τελικά θέτει ως στόχο να μιλήσει για τις ιδεολογικές (και όχι μόνο) διαφορές, που τελικά επηρεάζουν φιλικές, οικογενειακές και ερωτικές σχέσεις.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αγγέλης
Σκηνογραφία – Σκηνικά: Σφάλμα x Γκοντώ
Δημιουργία βίντεο παράστασης: Νάντια Ζντράβκοσκι
Φωτογραφία – Teaser: Ειρήνη Μπενέκου
Πρωτότυπη μουσική: Φωτεινή Φράγκου, Λεωνίδας Αθανασίου
Δημιουργός αφίσας: Ιόλη Κοντογιάννη
Σχεδιασμός Φωτισμού: Πέτρος Χριστακόπουλος
Χειρισμός κονσόλας: Νικηφόρος Τσίλης
Κατασκευή σκηνικών: Σφάλμα x Γκοντώ
Επιμέλεια Κειμένου & Διασκευή: Όλια Λέγγα, Σωτήρης Νταμπεγλιώτης
Επιμέλεια Κοστουμιών: Σφάλμα x Γκοντώ
Παίζουν (αλφαβητικά): Γρηγόρης Βακάλης, Γεώργιος Θεοδωρής, Μαρία Τζίκα, Μυρτώ Τόλη και Παύλος Τούμπας
Αφηγητής: Γιώργος Αγγέλης, Απολέν: Γιάννης Κάλλος

 

Το έργο κάνει πρεμιέρα στις 25 Απριλίου και για 5 παραστάσεις στο Θέατρο Κύκλος (Αραβαντινού 14).

Πρόγραμμα παραστάσεων:
Πέμπτη 25 Απριλίου στις 21.15
Παρασκευή 26 Απριλίου στις 21.15
Σάββατο 27 Απριλίου στις 21.15

Κυριακή 28 Απριλίου στις 21.15
Δευτέρα 29 Απριλίου στις 21.15

Τιμή εισιτηρίου 8€ και 6 € μειωμένο
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6982131203

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!