Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, το Οικοτροφείο «Ελένη Γύρα» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων που βρίσκεται στη Ζίτσα Ιωαννίνων διοργανώνει δημιουργικό εργαστήρι «Κουκλοπαίζοντας για τον αυτισμό» σε σύμπραξη με την Ομάδα Κουκλοθεάτρου «Αντράλα». Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών και θα λάβει χώρα το Σάββατο 27 Απριλίου και ώρα 17:00 στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Στο εργαστήρι διάρκειας 60’ θα πραγματοποιηθεί αφήγηση παραμυθιού με θέμα τον αυτισμό και έπειτα τα παιδιά θα κατασκευάσουν κούκλες εμπνευσμένες από το παραμύθι. Παράλληλα θα υπάρχει ενημέρωση στο ευρύτερο κοινό του Μουσείου από το προσωπικό του Οικοτροφείου για τον αυτισμό, τη δράση της ΕΕΠΑΑ και τη λειτουργία της Στέγης «Ελένη Γύρα». Στόχος της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την εξάλειψη των προκαταλήψεων τόσο στα παιδιά που θα συμμετάσχουν όσο και στους γονείς τους καθώς και στο ευρύτερο κοινό που θα βρίσκεται στο χώρο του Μουσείου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο:6932168431.

«Σε αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, ας επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς, δίκαιο και βιώσιμο για τα Άτομα με Αυτισμό» από το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρεζ».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!