Κοζάνη: Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα οδηγούνται την Παρασκευή οι 13 συλληφθέντες για την υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη, ενώ η έρευνα της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος επεκτείνεται σε λογαριασμούς, συγγενικά πρόσωπα και ψηφιακά ευρήματα.

Κοζάνη: Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Την πόρτα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν την Παρασκευή 5 Ιουνίου οι 13 συλληφθέντες για την υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα, μεταξύ των οποίων το αρχηγικό μέλος και ο εκτελεστικός συντονιστής της οργάνωσης. Στην υπόθεση περιλαμβάνονται ακόμη 23 πρόσωπα και τέσσερις εταιρικές οντότητες.

Βαρύ κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες

Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύ κατηγορητήριο, καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ένας από τους 14 συλληφθέντες εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα Κοζάνης, καθώς αντιμετωπίζει διαφορετικές κατηγορίες που αφορούν κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Έλεγχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Στο μικροσκόπιο της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν μπει και συγγενείς των συλληφθέντων.

Οι αρχές ελέγχουν τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ διερευνάται αν μέρος των χρηματικών ποσών έχει μεταφερθεί σε λογαριασμούς τρίτων προσώπων.

Τι εντοπίστηκε στις έρευνες

Μέχρι στιγμής, σε ελέγχους που έγιναν σε οικίες συλληφθέντων έχουν εντοπιστεί περίπου 6.800 ευρώ, δύο τυφέκια και 14 δενδρύλλια κάνναβης.

Τα δενδρύλλια, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρονται να βρέθηκαν στην κατοχή του 14ου συλληφθέντα, ο οποίος εξετάζεται από τον εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης.

Κατασχέθηκαν κάρτες και σκληροί δίσκοι

Οι αρχές έχουν κατασχέσει πλήθος τραπεζικών καρτών, καθώς και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Τα ψηφιακά ευρήματα αναμένεται να εξεταστούν, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ορισμένοι από τους συλληφθέντες είχαν επαφές και με άλλα πρόσωπα στον νομό Κοζάνης.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η έρευνα ενδέχεται να επεκταθεί περαιτέρω και σε άλλα χωριά του νομού.

 

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google