Στο χωριό Λεπιανά των Κεντρικών Τζουμέρκων υπάρχει, όπως γνωρίζετε ο ναός της Υπαπαντής που ανεγέρθη το 1415 και παρουσιάζει υψηλό αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η ξυλοστέγη της αντικαταστάθηκε πριν τέσσερα χρόνια περίπου.

Δυστυχώς όμως, το έργο παρουσίασε κακοτεχνίες και η σκεπή είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Το μνημείο εκπέμπει σήμα κινδύνου. Εσωτερικά ο γραπτός του διάκοσμος βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση. Οι εναπομείνασες τοιχογραφίες αποκολλημένες από τον τοίχο που έχει φουσκώσει από την υγρασία κρέμονται από μία κλωστή.

Η εγκατάλειψη του μνημείου είναι ολοφάνερη. Και μπορεί για εσάς να είναι απλά ένα εκκλησάκι, για εμάς όμως είναι ένα κομμάτι της ιστορίας και της ζωής μας. Είναι χρέος μας να κάνουμε τα πάντα για τη διάσωσή του, αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι υπηρεσίες πρέπει να πράξουν τα δέοντα για τη διάσωσή του, υποχρεώνοντας αρχικά τον εργολάβο να αναλάβει την αποκατάσταση της κακοτεχνίας του. Προσβλέποντας στην ευαισθησία σας αλλά και στην επαγγελματική ευσυνειδησία σας, αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!