Μητροπολιτικό Πάρκο το Στρατόπεδο Βελισσαρίου, προτείνει το ΤΕΕ

Μητροπολιτικό Πάρκο το Στρατόπεδο Βελισσαρίου, προτείνει το ΤΕΕ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Την αξιοποίηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου με τη μορφή του μητροπολιτικού πάρκου επαναφέρει το ΤΕΕ – Τμήμα Ηπείρου ενόψει της συζήτησης για την παραχώρηση του συνόλου της έκτασης στο Δήμο Ιωαννιτών.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του την Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Τσίγκρος, η πρόταση αυτή του ΤΕΕ έρχεται από το παρελθόν και είναι διαμορφωμένη με βάση το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Η παραχώρηση στο Δήμο του συνόλου της έκτασης είναι απαίτηση του ΤΕΕ, της δημοτικής αρχής αλλά και της τοπικής κοινωνίας και πρέπει το στρατόπεδο να επανέλθει στη μαζική χρήση για πρόσβαση στο κοινό.

Η έκταση όπως είπε ο κ. Τσίγκρος, βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο ανάμεσα στην περιοχή της Κιάφας και το Γιαννιώτικο Σαλόνι και η παλιά πρόταση του ΤΕΕ μιλά και περιγράφει δημιουργία χώρων πρασινου και ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές, που θα επιτρέπουν σε κάποιον εύκολα και με ασφάλεια, με τα πόδια ή με το ποδήλατό του να μεταβαίνει από την Ανατολή ως τα Λακώμματα.

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google