Ν. Ανδρουλάκης για μπάσκετ, ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη (βίντεο)
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, παραχώρησε συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action 24 και μεταξύ άλλων μίλησε για την προανακριτική που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης για την υπόθεση των Τεμπών, το κάλεσμα Βρούτση στους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μετά τα όσα έλαβαν χώρα στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών για το πρωτάθλημα της GBL, το κλείσμο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το στεγαστικό και το ανοιχτό ζήτημα με τη Μονή Σινά στο Κάιρο.
Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε την ανάγκη σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των Τεμπών, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να διερευνηθούν εις βάθος οι ευθύνες για την τραγωδία. Επισήμανε ότι η απόδοση δικαιοσύνης είναι κρίσιμη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.
Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών για το πρωτάθλημα της Basket League, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε την παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος κάλεσε τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για συζήτηση. Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη για σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον αθλητισμό.
Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για υπόθεση βαθιάς διαφθοράς. Επέκρινε τον Πρωθυπουργό για την έλλειψη δράσης, σημειώνοντας ότι σε έξι χρόνια έχουν αλλάξει έξι πρόεδροι στον οργανισμό, γεγονός που υποδηλώνει σοβαρά προβλήματα στη διοίκηση και λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε επίσης στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί πολίτες, επισημαίνοντας την ανάγκη για ουσιαστικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν την πρόσβαση σε προσιτή και αξιοπρεπή κατοικία. Τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος.
Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, εκφράζοντας ανησυχία για τις εξελίξεις που αφορούν την ιδιοκτησία και τα περιουσιακά δικαιώματα της Μονής. Επισήμανε την ανάγκη για ενεργή διπλωματική παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς.
Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων απαιτεί σοβαρότητα, διαφάνεια και υπευθυνότητα από την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033