Στο πόδι βρίσκονται από τα ξημερώματα οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες , μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δωμάτιο. Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Άννα Μπατιστάτου βρέθηκε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και μερίμνησε για τους πενήντα και πλέον φοιτητές που βρέθηκαν εκτός δωματίων, λόγω των καπνών και του κινδύνου να φτάσει η φωτιά και σε διπλανά δωμάτια. Οι φοιτητές που διαμένουν στο συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών μεταφέρθηκαν στο χώρο του γυμναστηρίου του Πανεπιστημίου, ώστε να είναι ασφαλείς . Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχουν καεί τρία δωμάτια και ο 3ος όροφος έπαθε μεγάλη ζημιά γιατί άνοιξε το σύστημα κατάσβεσης στους κοινόχρηστους και πλημμύρισε ο 3ος όροφος του Γ κτηρίου.

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους φοιτητές για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας θα προχωρήσουν σήμερα στις 11.00 φοιτητές έξω από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά τη φωτιά. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται καθώς δεν ενεργοποιήθηκε κανένα σύστημα ασφαλείας και παράλληλα αρκετά δωμάτια έχουν πλημμυρίσει μετά την επιχείρηση της Π.Υ για την κατάσβεση της φωτιάς .

Να θυμίσουμε – σας ενημερώσαμε με προηγούμενη ανάρτηση την ώρα του συμβάντος – ότι πανικός επικράτησε τα ξημερώματα στις φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε δωμάτιο του τρίτου ορόφου. Όλοι οι φοιτητές έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια και έχει γίνει κατάσβεση της πυρκαγιάς , η οποία περιορίστηκε σε ένα δωμάτιο. Στο συμβάν βρέθηκαν  ο υποδιοικητής του 1ου πυροσβεστικού Σταθμού, Αντιπύραρχος Πάνος Χρήστος. Ο Διοικητής ΠΕΠΥΔ ΗΠΕΊΡΟΥ Αρχιπύραρχος Τσιώπος Κωνσταντίνος και ο Συντονιστής Υποστράτηγος Μπόκας Χριστόφορος. Τέσσερα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα επιχείρησαν στο συμβάν και πολύ σύντομα έθεσαν  τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε στο νοσοκομείο μια φοιτήτρια με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Γραφείο της Πυροσβεστικής προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!