Ογκολογική ΠΓΝΙ: «Το Πανεπιστήμιο έβαλε τέλος στον κατήφορο, τώρα αρχίζει ο δύσκολος ανήφορος»

Ο Γιώργος Πρέντζας, μέλος της ΑΣΥ στο Σύλλογο Εργαζομένων του ΠΓΝΙ, σχολίασε την απόρριψη της υποψηφιότητας του Στέργιου Μπούσιου από τον Παθολογικό Τομέα, κάνοντας λόγο για δικαίωση των παρεμβάσεων των εργαζομένων και για την ανάγκη άμεσης στήριξης της Ογκολογικής Κλινικής.

Ογκολογική ΠΓΝΙ: «Το Πανεπιστήμιο έβαλε τέλος στον κατήφορο, τώρα αρχίζει ο δύσκολος ανήφορος»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Την άποψη ότι η απόρριψη της υποψηφιότητας για τη διεύθυνση της Κλινικής του νυν διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Στέργιου Μπούσιου από τον Παθολογικό Τομέα του Πανεπιστημίου αποτελεί μια κρίσιμη καμπή για το μέλλον της Κλινικής, εξέφρασε ο Γιώργος Πρέντζας, μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών (ΑΣΥ) και εκπρόσωπος της παράταξης του ΠΑΜΕ στο Σύλλογο Εργαζομένων του ΠΓΝΙ.

Ο κ. Πρέντζας υποστήριξε ότι το Πανεπιστήμιο αντέδρασε πιο άμεσα από τη διοίκηση του νοσοκομείου απέναντι στα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί τους τελευταίους μήνες στην Ογκολογική Κλινική, σημειώνοντας ότι η ανάδειξη του ζητήματος από την ΕΙΝΗ και την ΑΣΥ συνέβαλε καθοριστικά στις εξελίξεις.

«Το Πανεπιστήμιο αντιλήφθηκε πολύ πιο γρήγορα τις μεγάλες συνέπειες που θα μπορούσαν να υπάρξουν, ακόμη και τον κίνδυνο να μην μπορεί να λειτουργήσει η Ογκολογική Κλινική με τον τρόπο που πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στη διοίκηση του νοσοκομείου για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει για τη λειτουργία της Κλινικής, υποστηρίζοντας ότι, παρά το γεγονός πως η σχετική διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, τρεις μήνες μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχει ακόμη υπάρξει αποτέλεσμα.

Ο κ. Πρέντζας αναφερόμενος στις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες στο Επιστημονικό Συμβούλιο, υποστήριξε ότι υπήρξε ισχυρή στήριξη προς την υποψηφιότητα του κ. Μπούσιου από τη διοίκηση, η οποία τελικά δεν απέδωσε.

Ο κ. Πρέντζας υποστήριξε ακόμη ότι η Ογκολογική Κλινική βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με σοβαρές λειτουργικές δυσκολίες, επισημαίνοντας πως απαιτείται άμεση ενίσχυση του προσωπικού και αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της προετοιμασίας και διαχείρισης των κυτταροστατικών φαρμάκων, τονίζοντας ότι αυτή πραγματοποιείται σήμερα σε ακατάλληλο χώρο και ότι η επίλυση του προβλήματος πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα.

«Καταφέραμε να πείσουμε το Πανεπιστήμιο να βάλει ένα τέλος σε έναν μεγάλο κατήφορο. Από εδώ και πέρα, όμως, ξεκινά ένας μεγάλος ανήφορος για την Ογκολογική Κλινική, ώστε να αποκατασταθούν οι πληγές που έχουν δημιουργηθεί και να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία της», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΑΣΥ.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google