Την ισχυρή καταγραφή στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής αναζητά η Νέα Αριστερά για να αποτελέσει την κρίσιμη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στην κυριαρχία της ΝΔ.

Αυτό τόνισε με έμφαση περιοδεύοντας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων η βουλευτής της Νέας Αριστεράς και πρώην Υπουργός Έφη Αχτσιόγλου συνοδευόμενη από τον υποψήφιο ευρωβουλευτη Φιλήμονα Καραμήτσο καθώς και την βουλευτή Ιωαννίνων του κόμματος Μερόπη Τζούφη.

Αναφερόμενη με δηλώσεις της στα συμπεράσματα αυτής της επίσκεψης, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως ένα νοσοκομείο που καλείται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες πολλών περιοχών πέραν της Ηπείρου, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης το οποίο καταγγέλλει σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων, ανεξαρτήτως ειδικότητας. Η κ. Αχτσιόγλου μάλιστα τόνισε πως αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης και είναι παραπάνω από πρόδηλο: η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας που υπηρετείται και εξελίσσεται σήμερα από την κυβερνητική πλειοψηφία, σχέδιο το οποίο στο τέλος της ημέρας οδηγεί σε συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος των λαϊκών νοικοκυριών.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις ευρωεκλογές, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως είναι μια πολύ σημαντική εκλογική μάχη γιατί είναι η πρώτη που δίνει το νέο κόμμα και απαιτείται να καταγραφεί μια δυναμική ισχυρή και να εκλέξει ευρωβουλευτές… και να παγιωθεί ως μια αξιόπιστη σοβαρή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η Νέα Αριστερά, σημείωσε η πρώην Υπουργός.

Ερωτηθείσα για το ρόλο που θα παίξει το κόμμα της στο διάλογο της επόμενης μέρας στο χώρο της Κεντροαριστεράς, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως η Νέα Αριστερά είναι ανοιχτή στη συζήτηση για να γίνουν συνέργειες με χώρους που έχουν αριστερή και προοδευτική κατεύθυνση, οι συνέργειες όμως, τόνισε, προϋποθέτουν ένα ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο, προγραμματικές θέσεις και πλήρη αντιπαράθεση με τη Δεξιά. “Δε γίνεται διάλογος με όσους ενσωματώνουν τη δεξιά ατζέντα, δε γίνεται διάλογος με το “πατρίς θρησκεία οικογένεια”, με όσους θέλουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. Χρειάζεται ξεκάθαρη αντιπαραθετική στρατηγική με την κυβέρνηση” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!