Η αναπτυξιακή πορεία της Θεσπρωτίας, οι νέες προοπτικές του λιμανιού αλλά και το έλλειμμα στις οδικές υποδομές βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας με τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή και άλλους εκπροσώπους φορέων του Νομού.

Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθούν λύσεις στα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση, ενώ ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε μνεία στις υποσχέσεις που δόθηκαν για λύσεις στα θέματα του Βιοτεχνικού Πάρκου. Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας που έχει λάβει η κυβέρνηση και τα οποία οδήγησαν σε σημαντική αύξηση ίδρυσης νέων επιχειρήσεων σε όλη την χώρα. Υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των περιφερειών και των ακριτικών περιοχών οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα μείωσης αλλά και γήρανσης του πληθυσμού.

Ο Υπουργός σε δηλώσεις του τόνισε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση θα κάνει ότι καλύτερο για την ανάπτυξη του τόπου. Υπογράμμισε ότι το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον βελτιώνει και στον Νομό Θεσπρωτίας κάτι που οδηγεί σε περισσότερες θέσεις εργασίας και καλύτερες αμοιβές. Έκανε γνωστό ότι πρόθεση είναι να αυξηθεί ο προϋπολογισμός στον Αναπτυξιακό Νόμο για να χρηματοδοτηθούν όλα τα επενδυτικά σχέδια και τόνισε ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια για στήριξη του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας.

Πηγή: ertnews.gr

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!