Ενδιαφέρον προκαλούν τα πρόσφατα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας του Spitogatos Insights με τη συμμετοχή παραπάνω από 10.000 χρηστών του spitogatos.gr. Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίζονται σε αξιολογήσεις χρηστών για διάφορες περιοχές της χώρας σε σχέση με κριτήρια που επηρεάζουν τη διαμονή σε αυτές.

Οι top 10 περιοχές για να μείνεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και υπόλοιπη Ελλάδα

Οι συνοικίες της Αθήνας που αξιολογήθηκαν πιο υψηλά σε σχέση με όλα τα κριτήρια της έρευνας του Spitogatos είναι οι ακόλουθες: η Κάτω Γλυφάδα, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, το Καλαμάκι, η Άνω Ηλιούπολη, το Κολωνάκι, η περιοχή Χίλτον, το κέντρο της Αργυρούπολης, το κέντρο του Παγκρατίου, η Άνω Γλυφάδα και το κέντρο των Βριλησσίων.

Αντίστοιχα, οι περιοχές της Θεσσαλονίκης με τις υψηλότερες αξιολογήσεις βάσει του συνόλου των κριτηρίων της έρευνας είναι η Νέα Παραλία, η περιοχή ΔΕΘ-Πανεπιστήμια, η περιοχή Περαία, η Άνω και Κάτω Τούμπα, η περιοχή Μαρτίου, το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και η περιοχή Μπότσαρη, η Αγία Τριάδα και η περιοχή Ιπποκράτειο.Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι 10 περιοχές με τις υψηλότερες αξιολογήσεις από τους χρήστες είναι το κέντρο της Κομοτηνής, η Πόλη της Ρόδου, το κέντρο των Ιωαννίνων, το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, το κέντρο των Τρικάλων, της Λάρισας, των Χανίων, της Καλαμάτας, των Σερρών και το κέντρο της Βέροιας.

Οι πιο φιλικές περιοχές της Ελλάδας για πεζούς και κατοικίδια

Οι δέκα πιο φιλικές προς τους πεζούς περιοχές σύμφωνα με τις γνώμες των χρηστών του Spitogatos είναι η Κάτω Γλυφάδα, η Άνω Ηλιούπολη και το κέντρο της Νέας Σμύρνης στα Νότια Προάστια της Αθήνας καθώς και η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι περιοχές που ψηφίστηκαν ως πιο φιλικές για τους πεζούς είναι και το κέντρο των Ιωαννίνων, της Βέροιας, της Αλεξανδρούπολης, το κέντρο της Λάρισας, το κέντρο των Σερρών και το κέντρο των Τρικάλων.

Οι περιοχές που χαρακτηρίζονται ως πολύ φιλικές για κατοικίδια είναι η Κάτω Γλυφάδα, η Άνω Ηλιούπολη, η περιοχή Χίλτον, το Καλαμάκι, τα Κάτω Ιλίσια, το Πόρτο Ράφτη, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, η Νεάπολη Εξαρχείων στην Αττική, η περιοχή Περαία στη Θεσσαλονίκη, και το κέντρο των Τρικάλων σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!