Παραμυθιά: Απινιδωτής στο κέντρο της πόλης, προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου
Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς τοποθέτησε απινιδωτή σε κεντρικό και εύκολα προσβάσιμο σημείο της πόλης.
Η συσκευή έχει τοποθετηθεί έξω από το αρτοποιείο Βασίλειου (Λεάνδρου) δίπλα από την Εθνική Τράπεζα.
Ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Το σημείο επιλέχθηκε στρατηγικά, καθώς στην άλλη πλευρά της Παραμυθιάς υπάρχει ήδη απινιδωτής τοποθετημένος στο Δημαρχείο, καλύπτοντας έτσι καλύτερα γεωγραφικά το κέντρο της πόλης.
Τι είναι ο απινιδωτής;
Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (AED) είναι μια φορητή ιατρική συσκευή, σχεδιασμένη να επαναφέρει τον φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό σε περιπτώσεις αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής, εφαρμόζοντας ηλεκτρικό σοκ. Είναι εύχρηστος, με φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από άτομα χωρίς ιατρική εκπαίδευση.
Η γρήγορη πρόσβαση σε απινιδωτή και η σωστή χρήση του μέσα στα πρώτα λεπτά από την ανακοπή πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες επιβίωσης.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς σχεδιάζει να διοργανώσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή, ανοιχτά προς τους επαγγελματίες και το ευρύτερο κοινό, με στόχο μια κοινωνία περισσότερο εκπαιδευμένη και έτοιμη να ανταποκριθεί σε κρίσιμες στιγμές.
Η γνώση σώζει ζωές – η πρόληψη τις προστατεύει.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033