Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα γίνει το μεσημέρι της Μ. Τρίτης 30 Απριλίου ώρα 14.00)

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:

ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ: «Για το Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων (Π.ΕΠ.ΙΣ) και Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας»

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Επικύρωση πρακτικών -αποφάσεων της συνεδρίασης: 5 η /4-4–2024 (τακτική -διά ζώσης)
  2. Κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2025-2028, της Περιφέρειας Ηπείρου. (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
  3. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το Α΄ τρίμηνο του 2024. (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
  4. Τροποποίηση του υφιστάμενου Κανονιστικού Πλαισίου (κανονιστικές αποφάσεις Π.Σ.) σχετικά με τις τουριστικές πλεύσεις στον ποταμό Αχέροντα και τα σημεία πρόσδεσης των σκαφών. (εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Σ. Ιωάννου)

 

Αμέσως μετά θα γίνει και η συνεδρίαση λογοδοσίας, ώρα 16.00

Τα θέματα                                               

Θέμα 1: Αίτημα απολογισμού πεπραγμένων Περιφερειακής Αρχής για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων καθώς και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχεια (κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», κ. Ιωάννη Στέφο)

Θέμα 2: Ταμείο Ανάκαμψης-Ενέργειες Περιφερειάρχη Ηπείρου- Περιφερειακού Συμβουλίου (κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ-Τόπος να ζεις», κ. Στέφανο Ζούμπα)

Θέμα 3: Αντιπυρική προστασία της Ηπείρου. (κατατέθηκε από τoν επικεφαλής της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ», κ. Γεώργιο Πρέντζα)

Θέμα 4: Ερώτημα αναφορικά με το μητρώο γεφυριών Ηπείρου (κατατέθηκε από την επικεφαλής της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ», κα Μαγδαληνή Τάτση)

Θέμα 5: Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή σχετικά με τη Λίμνη Παμβώτιδα, προκειμένου να επιστρέψει στην πρότερη κατάστασή της, τα ποσά που έχουν δαπανηθεί προς αυτές τις ενέργειες και ποια τα αποτελέσματα των ενεργειών (εξ αναβολής) (κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ», κ. Λάμπρο Γεωργόπουλο).

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!