Η Έκρηξη πυρομαχικών που προκλήθηκε απο πυρκαγιά που υπήρχε στην περιοχή της Μαγνησίας τον Ιούλιο 2023 ,στην 110 Πτέρυγα Μάχης , φαίνεται  πως  φέρνει νέα μέτρα προστασίας σε στρατόπεδα  που ίσως χαρακτηριστούν και υπερβολικά .

Μια ανάρτηση του ε.α. Συνταγματάρχη και πρώην θεμ. αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Βαρέλη Δημήτρη προκάλεσε  αντιδράσεις ειδικά όταν κινδυνεύει το περιαστικό δάσος της Αρτας με καταστροφή λόγω της εντολής για δημιουργία ζώνης αντιπυρικής 100 μετρων γύρω απο το στρατόπεδο της πόλης .Ας δούμε τι γράφει στην ανάρτησή του , που ήδη έχει προκαλέσει προβληματισμό στην τοπική κοινωνία .

Αναλυτικά η ανάρτηση: “Κόβουμε τα δάση για να μην καούν . Για την προστασία του στρατοπέδου δόθηκε η εντολή να κοπούν όλα τα δένδρα 100 μέτρα μέσα και έξω από την περίφραξη περιμετρικά αυτό σημαίνει ότι όλο το περιαστικό δάσος της Άρτας θα κοπεί. Ήδη άρχισε η κοπή δένδρων και είναι εμφανή από ένα πέρασμα έξω από το στρατόπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα συνεχιστεί πιο εντατικά. Είναι λογική αυτή? Άλλο ο καθαρισμός και η αποψίλωση και Άλλο τα κόβουμε όλα. Και αλήθεια εδώ στην Άρτα τι επικίνδυνα πυρομαχικά ή άλλα ευαίσθητα υλικά φυλάσσονται ώστε να απαιτείται καθολική υλοτομία??
Όλα τα χρόνια καθαρίζαμε το δάσος σε συνεργασία με το δασαρχείο απομακρύνοταν τα ξερά και γινόταν οι εργασίες που υποδεικνυόταν τώρα η καθολική υλοτομία δεν γνωρίζω με πια λογική διατάχθηκε και βάση ποιας μελέτης . Καλώ όλους τοπική αυτοδιοίκηση βουλευτές αλλά κυρίως τους πολίτες να αντιδράσουν και να σωθεί το δάσος της Άρτας. Η λογική πονάει κεφάλι κόβουμε κεφάλι δεν νομίζω ότι πρέπει να επικρατήσει.”
Πηγή: politisopliths.blogspot.com

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!