Πρέβεζα: Απεργούν οι εκπαιδευτικοί στις 21 Οκτωβρίου – Συγκέντρωση στη Θεοφάνειο
Σε απεργία στις 21 Οκτωβρίου προχωρούν οι εκπαιδευτικοί της Πρέβεζας, καταγγέλλοντας κενά στα σχολεία και καλώντας σε συγκέντρωση στις 12:00 στη Θεοφάνειο.
Σε απεργία την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου προχωρούν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Πρέβεζας να καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στη Θεοφάνειο.
Ο Σύλλογος συμμετέχει στην κλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ, προβάλλοντας ως βασικά αιτήματα την κάλυψη των κενών στα σχολεία, την αύξηση της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση και την ενίσχυση των αποδοχών των εκπαιδευτικών.
Στην ανακοίνωσή του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Πρέβεζας, υποστηρίζοντας ότι, έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, επτά Δημοτικά Σχολεία στον Νομό Πρέβεζας δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό Γερμανικών, ενώ καταγράφεται έλλειψη 16 εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης.
Ο Σύλλογος επισημαίνει επίσης προβλήματα σε τμήματα με μεγάλο αριθμό μαθητών και παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ υποστηρίζει ότι η υποχρηματοδότηση των σχολείων έχει επιδεινωθεί μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών.
Αιτήματα για σχολικά κτίρια και μισθούς
Οι εκπαιδευτικοί θέτουν ακόμη το ζήτημα της κατάστασης των σχολικών κτιρίων, ζητώντας ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσεισμικών ελέγχων, συντήρησης και ανέγερσης σχολικών μονάδων, καθώς και πιστοποίηση της ασφάλειάς τους από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.
Στο οικονομικό σκέλος διεκδικούν αυξήσεις 20% στους μισθούς και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ενώ ζητούν μέτρα για το κόστος μετακίνησης των εκπαιδευτικών από και προς τα σχολεία.
Μεταξύ των αιτημάτων περιλαμβάνονται ακόμη η μονιμοποίηση των αναπληρωτών, η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, δωρεάν ρεύμα και νερό για τα σχολεία και ποιοτικά σχολικά γεύματα για όλους τους μαθητές.
Ο Σύλλογος εκφράζει παράλληλα την αντίθεσή του στις αλλαγές που, όπως αναφέρει, σχεδιάζονται για το σύστημα αποφοίτησης και πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και στην αξιολόγηση και σε συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων.
«Η 21η Οκτωβρίου να γίνει μέρα κοινού, πανεκπαιδευτικού αγώνα», αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Πρέβεζας, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033