Σήμερα φιλοξενούμε το Νικόλα. Δεν μπορεί, λίγο πολύ όλοι τον γνωρίζουν. Κι αν δεν τον γνωρίζουν ευκαιρία να τον μάθουν. Είναι ιδιαίτερος, ευχάριστος, επιλεκτικός, και δεν διστάζει να τα βροντήξει όλα κάτω και να φύγει. Ναι το έκανε, άφησε πριν χρόνια την πρωτεύουσα και εγκαταστάθηκε στο χωριό του στο νομό Ιωαννίνων, στο Λύγγο για να ξεκινήσει τη ζωή του από το μηδέν. Εκεί έφτιαξε τον KOZMOS του , τον οποίο μοιράζεται με όλους μας βρέξει – χιονίσει.

Νικόλα , αφού σε ευχαριστήσω για τη συνέντευξη στο epirusgate.gr  Θέλω να σου ζητήσω να γυρίσουμε κάποια χρόνια πίσω. Τότε που ζούσες στην Αθήνα και πήρες τη μεγάλη απόφαση να κάνεις μια νέα αρχή στο χωριό σου τον Λύγγο.

Από τα παιδικά μου χρόνια έζησα στην Αθήνα.  Εκεί μεγάλωσα εκεί έμαθα γράμματα εκεί έμαθα να παίζω σαν παιδί. Τα πρώτα μου χρόνια τα έζησα στους αγίους Αναργύρους . Υπήρξα τυχερός γιατί μεγάλωσα σε μία περιοχή με αλάνες και με πολύ παιχνίδι. Στη συνέχεια μετακομίσαμε στη νέα Φιλαδέλφεια όπου και έμεινα μέχρι το 2009 όπου έφυγα και ήρθα στα Γιάννενα   σπούδασα οδοντοτεχνίτης όπου εργάστηκα κάποια χρόνια και στη συνέχεια για μία δεκαετία υπήρξα συμβασιούχος του ΟΤΕ στο τμήμα των πωλήσεων αλλά και της διοίκησης του νομού Αττικής. Η ζωή μου εκεί τα τελευταία χρόνια άρχισε να δυσκολεύει και να μην μου αρέσει. Εγκλωβισμένος ως συμβασιούχος ένοιωθα όλο  και πιο έντονα την επιθυμία να ανοίξω τα φτερά μου και να δημιουργήσω.  Πέρασα δύσκολα αλλά μόνο μέσα από τις δυσκολίες φτάνει κανείς στην επιτυχία ανακαλύπτοντας τον εαυτό του και τις αντοχές του. Έτσι λοιπόν πήρα τη μεγάλη απόφαση να αλλάξω τη ζωή μου και να έρθω στο χωριό μου τον Λύγγο και να ανοίξω την επιχείρησή μου με την επωνυμία KOZMOS.

Τι μετράμε Σ αυτή τη διαδρομή τόσων χρόνων στην επαρχία; τι έδωσε; τι πήρε;

Δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή για την απόφασή μου αυτή. Έβαλα στόχο να κάνω το άγνωστο χωριό μου έως τότε γνωστό στον κόσμο και δόξα τω θεώ τα κατάφερα με μεγάλη επιμονή υπομονή και αγώνα. Γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους έκανα πολλούς φίλους . Οι άνθρωποι εδώ με αγκάλιασαν και με αγάπησαν. Στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα μου. Ένας χώρος που φάνταζε ερείπιο  όταν τον πήρα για να τον φτιάξω έφτασε στο σημείο να φιλοξενήσει και σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Η άδεια ζωή των τελευταίων ετών στην Αθήνα γέμισε με  πολύ και  ωραίο κόσμο με χρώματα με αρώματα με μουσικές και γεύσεις.  Η Ζωή μου εδώ το μόνο που “πήρε”   είναι ότι γκρι υπήρχε μέσα μου χρωματίζοντας το…

Είσαι εξαιρετικά κοινωνικός και ιδιαίτερος άνθρωπος. Που διοχετεύεις όλα αυτά;

Ναι είμαι πολύ κοινωνικός χαρακτήρας  γιατί αγαπώ τους ανθρώπους την ζωή και την επικοινωνία. Με  γεμίζει πολύ η επαφή με τον κόσμο και στο μαγαζί μου διοχετεύω σε πολύ μεγάλο βαθμό όλη  αυτή την κοινωνικότητα μου με πολύ αγάπη και σεβασμό. Επίσης συχνά διοργανώνω διαφορά event’s.

Τι αλλαγές θα ήθελες να κάνεις στη ζωή σου;

Είμαι ευγνώμων με ότι έχω στη ζωή μου. Δεν μπορείς να έχεις ποτέ τα πάντα.  Αυτό που νιώθω έντονα είναι ότι θέλω να προχωρήσω περεταίρω επαγγελματικά .

Θέλω να μας μιλήσεις για την απόφαση που πήρες στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές να κατέλθεις στο πλευρό του Θωμά Μπέγκα.

Έκανα ένα σημαντικό και απολύτως συνειδητοποιημένο βήμα να είμαι υποψήφιος στις φετινές δημοτικές εκλογές στο πλευρό του νυν δημάρχου και καλου μου φίλου θωμά Μπεγκα . Η θέλησή μου για προσφορά και ενασχόληση για το κοινό καλό είναι μεγάλη. Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου και για τα όμορφα Γιάννενα.  Θέλω να δω την πόλη μας ακόμη πιο όμορφη ακόμη πιο ψηλά στον τουριστικό χάρτη και πάνω από όλα πιο ανθρώπινη και φιλική στους κατοίκους της

Πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου δέκα χρόνια από σήμερα;

Δεν κάνω ποτέ σχέδια για το μακρινό μέλλον. Το θεωρώ ουτοπικό. Πρέπει να ζούμε το σήμερα τις στιγμές που μας χαρίζονται. Το αύριο είναι άγνωστο αβέβαιο. Έχω μεγάλη πίστη στο θεό και αυτό που λέω κάθε μέρα που ξημερώνει είναι να έχουμε υγεία και να προσπαθούμε να γινόμαστε λίγο καλύτεροι άνθρωποι . Να αγωνιζόμαστε για το καλό .

Τι σε θυμώνει, τι σε πικραίνει στην καθημερινότητα σήμερα;

Με θυμώνει η αχαριστία η αδικία η πλεονεξία τον ανθρώπων. Η απληστία εκείνων  εις βάρος των λαών που σκοτώνονται και υποφέρουν στο βωμό του χρήματος.  Με θυμώνουν οι ταμπέλες στους ανθρώπους βάση εθνικότητας θρησκείας χρώματος σεξουαλικότητας. Είμαστε όλοι το ίδιο , άνθρωποι…
Με πικραίνει  η δυστυχία η φτώχεια οι αρρώστιες των ανθρώπων…  Ζούμε σε έναν πλανήτη που είχε και πιθανώς έχει ακόμη για όλους…  Η νέα τάξη πραγμάτων και η τάση των καιρών είναι να πάψουν οι άνθρωποι να ονειρεύονται να δημιουργούν να χαμογελούν να ζουν ελεύθεροι. Τους θέλουν σκυφτούς κ μελαγχολικούς χωρίς όνειρα και κυρίως χωρίς ανθρωπιά.
Μα η Ζωή είναι Δώρο… Είναι Στιγμές είναι Ταξίδι Αγαπήστε Τολμήστε και Ζήστε  σε πείσμα των καιρών ..Σας ευχαριστώ πολύ.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!