Τι έφταιξε και η κακοκαιρία χτύπησε τόσο σφοδρά την Άνω Γλυφάδα -Η εξήγηση του Ευθύμη Λέκκα (βίντεο)
Σφοδρό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας που έπληξε την Τετάρτη (21/10) αρκετές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα την Αττική, όπου τη ζωή της έχασε μια γυναίκα. Μεγάλα προβλήματα καταγράφηκαν από τις έντονες και ισχυρές βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου και κυρίως σε Γλυφάδα, Βούλα, Βάρη και Βουλιαγμένη ενώ μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στην ‘Ανω Γλυφάδα.
Για το σφοδρό φαινόμενο μίλησε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας. Όπως είπε «η ανάπτυξη των περιοχών αυτών και κυρίως των ακριβών στην Αθήνα έγινε χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες μελέτες, χωρίς να υπάρχει ασφαλής χωροταξικός σχεδιασμός. Έχουμε το νότιο τμήμα του Υμηττού που δομείται από ασβεστόλιθους και σχιστόλιθους. Ειδικά οι σχιστόλιθοι προσφέρουν μεγάλα φερτά υλικά γιατί διαβρώνονται εύκολα».
«Έτσι εκτός από το νερό που πέφτει, έπεσαν 140 χιλιοστά σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, είναι η λεγόμενη στερεοπαροχή. Τα στερεά φερτά υλικά που παρασύρονται, αυξάνουν δραματικά τον όγκο του νερού που ουσιαστικά κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τα χαμηλότερα σημεία» συμπλήρωσε για τις μεγάλες καταστροφές από το πέρασμα της καταιγίδας ο κ. Λέκκας.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033