Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Γης έχει συμβολικό χαρακτήρα για το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, καθώς στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής», φυτεύει δένδρα για ακόμη μια χρονιά.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης τιμάται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μεμονωμένων ανθρώπων, αλλά και των κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα πιο πράσινο πλανήτη. Mε γνώμονα την προώθηση της βιωσιμότητας, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος συνεργάζεται με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό we4all και προσφέρει 1.000 καρποφόρα δέντρα (ελιές) στη βόρεια Εύβοια και 1.000 ακόμα στην Μάνη και συμβάλλει στην επούλωση περιβαλλοντικών πληγών που δημιουργήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι δράσεις βιωσιμότητας της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε. αναδεικνύουν τη στρατηγική της απόφαση για ουσιαστικές περιβαλλοντικές παρεμβάσεις με στόχο την προστασία του πλανήτη και τη δημιουργία ενός πράσινου οίκου, ως μια έκφραση ευγνωμοσύνης για τον πλανήτη και όσα αγαθά μας προσφέρει, καθώς επίσης και με την υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε και να κληροδοτήσουμε αυτά τα πολύτιμα αγαθά στις επόμενες γενιές. Η εταιρεία εδώ και δύο δεκαετίες έχει υιοθετήσει μια στρατηγική έμπρακτης υποστήριξης για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία καταδεικνύει το πάθος της για ένα πιο πράσινο αύριο. Στο πλαίσιο αυτό, μέσω της πράσινης δράσης της δενδροφύτευσης, έχει ήδη κάνει πράξη τη φύτευση περισσότερων από 15.000 δέντρα που επιφέρουν την ανάπλαση του τοπίου και την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Οι δράσεις βιωσιμότητας της εταιρείας δεν σταματούν στον τομέα των δενδροφυτεύσεων, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά πρωτοβουλιών που αφορούν στο περιβάλλον και την προστασία του, όπως καθαρισμοί παραλιών, συμβολή στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων με τις 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, αντιμετώπιση της ρύπανσης και εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων. Επιπλέον, ο περιορισμός του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η ένταξη της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης στη στρατηγική βιωσιμότητας της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε., καθώς και η συμπόρευση και συνεργασία της με περιβαλλοντικούς φορείς και οργανισμούς, αποτελούν πράξεις ελπίδας που στηρίζουν το περιβάλλον, αναδεικνύουν τη συμβολή της κοινωνίας των πολιτών και συνιστούν ένα φωτεινό παράδειγμα για το πως η αποφασιστικότητα του επιχειρείν μπορεί να υπερνικήσει κάθε κλιματική απειλή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!