Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή μας μιλώντας για τον απρόβλεπτο και αιφνιδιαστικό χαρακτήρα της κλιματικής κρίσης, τόνισε την ανάγκη της περαιτέρω ενίσχυσης ολόκληρου του Μηχανισμού και της επένδυσης στην Πολιτική Προστασία. Σημείωσε τη μεγάλη προσπάθεια στήριξης και εκσυγχρονισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, που αποτελεί τον επιχειρησιακό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας, ενώ, παράλληλα,  ζήτησε την ετοιμότητα και τη στενότερη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επόμενη αντιπυρική περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τουρνάς ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο νέων μονάδων Ε.ΜΟ.Δ.Ε. στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά που θα συμβάλουν καταλυτικά στην ασφάλεια των Ιονίων Νήσων και της ευρύτερης περιοχής, καθώς «με τεχνικές γνώσεις και συνεχή εκπαίδευση θα μπορούν να επιχειρούν άμεσα όπου υπάρχει έκτακτη ανάγκη, στην αρχή κάθε συμβάντος. Η αερομεταφορά τους, η ειδική αποβίβασή τους από το ελικόπτερο και οι πρακτικές δράσης τους στο πεδίο, είναι άλλωστε στοιχεία που εξηγούν τον χαρακτηρισμό «δασοκομάντο» που τους έχει αποδοθεί».

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στην υλοποίηση του επικαιροποιημένου προγράμματος Αιγίς, μέσω του οποίου το Πυροσβεστικό Σώμα θα ενισχυθεί με προμήθεια νέου τεχνολογικού εξοπλισμού, νέες διαδικασίες πρόληψης και πρόσθετες προσλήψεις νέων πυροσβεστών και δασικών.

Παράλληλα, ο κ. Τουρνάς υπογράμμισε τον στόχο για καλύτερη επιτήρηση, έγκαιρη προειδοποίηση, άμεση επέμβαση και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αναφερόμενος στα εναέρια μέσα, τα οποία θα είναι βελτιωμένα ποιοτικά δίνοντας την δυνατότητα σε εναέριες περιπολίες και στην προσβολή της πυρκαγιάς στην έναρξη της.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!