Υπόθεση Μαζωνάκη: Τρεις έλεγχοι στο ιατρείο χωρίς να εντοπιστούν παραβάσεις – Τι λέει ο Γεωργιάδης (βίντεο)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «δύο κανονικούς απατεώνες» τους γιατρούς του επίμαχου ιατρείου στην υπόθεση Μαζωνάκη και αναγνώρισε ότι ενδέχεται να υπάρχει κρατική ευθύνη επειδή οι έλεγχοι δεν εντόπισαν τις παραβάσεις.

Υπόθεση Μαζωνάκη: Τρεις έλεγχοι στο ιατρείο χωρίς να εντοπιστούν παραβάσεις – Τι λέει ο Γεωργιάδης (βίντεο)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Στους δύο γιατρούς που λειτουργούσαν το επίμαχο ιατρείο στο Κολωνάκι αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντάς τους «κανονικούς απατεώνες».

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει και τη συγγνώμη που είχε απευθύνει στην οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη, αναγνωρίζοντας ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να υπάρχει και ευθύνη του κράτους.

«Μια οικογένεια έχασε το παιδί της. Στο συγκεκριμένο γεγονός να υπάρχει και κρατική ευθύνη, εγώ δεν αφίσταμαι ποτέ των ευθυνών του κράτους και των δικών μου ενδεχομένως υπό την έννοια ότι δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε τους συγκεκριμένους απατεώνες, ενδεχομένως και άλλους», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Ιατρικός Σύλλογος είχε πραγματοποιήσει τρεις ελέγχους στο συγκεκριμένο ιατρείο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εντοπίσει τις παραβάσεις.

Όπως υποστήριξε, η γιατρός φέρεται να παρακολουθούσε μέσω κάμερας όσους έφθαναν στο ιατρείο για έλεγχο και να απομάκρυνε το επίμαχο μηχάνημα.

«Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γιατρός, από ό,τι κατάλαβα, όταν έβλεπε στην κάμερα αυτούς που έρχονταν για έλεγχο, έβγαζε το μηχάνημα στο μπαλκόνι, έβαζε τις κουρτίνες και έλεγε “δεν έχω τίποτα, κάτι λέμε στο διαδίκτυο να έρχεται κανένας πελάτης”», δήλωσε.

«Μιλάμε για δύο κανονικούς απατεώνες», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε παράλληλα στο ενδεχόμενο επανασύστασης του Σώματος Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας, εμφανιζόμενος θετικός σε μια τέτοια προοπτική.

Όπως εξήγησε, θεωρεί ότι ένα εξειδικευμένο ελεγκτικό σώμα για τον χώρο της Υγείας θα μπορούσε να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά, λόγω της ιδιαιτερότητας και της πολυπλοκότητας του συγκεκριμένου τομέα.

«Δεν θα ήμουν αντίθετος στην επανίδρυση του Σώματος Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας. Το θεωρώ πιο εστιασμένο στην υγεία και η υγεία είναι πιο σύνθετο πράγμα από τα γενικά που ερευνά η νέα Αρχή Διαφάνειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google