Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής πλαισιωμένο με σύγχρονο διαδραστικό εξοπλισμό βιωματικής εκπαίδευσης παρακολούθησαν σήμερα οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του 1ου ΓΕ.Λ Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Τροχαία Ιωαννίνων και με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύου Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και φυσικά από την Περιφέρεια Ηπείρου που αποδέχτηκε την πρόταση για εκπαίδευση μαθητών-πολιτών.

Η ενημέρωση των μαθητών πραγματοποιήθηκε από πολύ έμπειρους εκπαιδευτές συνδυάζοντας άριστα τη θεωρία και την πράξη αξιοποιώντας σύγχρονους προσομοιωτές που ενθουσίασαν τους μαθητές. Οι νέοι ,αυριανοί οδηγοί έθεσαν ερωτήματα, πήραν ουσιαστικές απαντήσεις και ενημερώθηκαν για σημαντικά θέματα που σύντομα θα αντιμετωπίσουν( π.χ οδήγηση και αλκοόλ με σύνθημα :Mια παρέα ,ένας οδηγός κάθε φορά κ.λ.π).

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1 ου ΓΕ.Λ Ιωαννίνων χαιρετίζουμε ανάλογες εκπαιδευτικές δράσεις που αποδεικνύουν έμπρακτα πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του σχολείου αλλά και της Πολιτείας ως φορέων αγωγής και διάπλασης των αυριανών πολιτών.

Είμαστε βέβαιοι πως οι μαθητές μας πήραν ένα «μάθημα» ζωής για τη ΖΩΗ τους και σύντομα θα δώσουν «εξετάσεις» με την οδηγική τους συμπεριφορά.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!