Αναφορικά με την αύξηση τιμών των φαρμάκων για την οποία γίνεται λόγος ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις ελλείψεις στα φάρμακα τόνισε ότι οι αυξήσεις τιμών δεν θα είναι οριζόντιες για όλα τα φάρμακα και μάλιστα αποσυνέδεσε τις αυξήσεις αυτές από τις ελλείψεις φαρμάκων, λέγοντας ότι είναι αποφασισμένες από το καλοκαίρι.

«Η πιο σκανδαλώδης αύξηση τιμών έγινε το 2018 και το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης λέγοντας ότι τότε μεταφέρθηκε το πρότυπο της τιμολόγησης από τις χώρες της ΕΕ στις χώρες της ευρωζώνης, ώστε χώρες αναφοράς να μην είναι οι χώρες με τα φθηνότερα φάρμακα όπως είναι οι χώρες στην Ανατολική Ευρώπη αλλά χώρες με ακριβά φάρμακα όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

«Η κυβέρνσηση δεν εκβιάζεται και δεν θα μπει σε συζήτηση για αύξηση τιμών οριζόντια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση, αντίθετα μέχρι σήμερα έχει λάβει μέτρα για εκπτώσεις και μείωση τιμών στα φάρμακα.

Αυτό που αποφασίστηκε από τον καλοκαίρι είναι αποσυνδεδεμένο με την έλλειψη φαρμάκων, συνέχισε ο κ. Πλεύρης κάνοντας λόγο για αύξηση στα «πολύ φθηνά φάρμακα του ενός ή δύο ευρώ που κοστολογικά είναι ασύμφορη η παραγωγή τους. Σε αυτά και μόνο τα πολύ φθηνά φάρμακα θα υπάρξει διόρθωση τιμών την οποία δεν επωμίζεται ο πολίτης και ο ασφαλισμένος. Αυξήσεις μερικών λεπτών του ευρώ δεν θα μεταφερθούν στον πολίτη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «θράσος αυτών που αύξησαν τις τιμές επώνυμων φαρμάκων όπως αυτά της Novartis, να έρχονται τώρα και να εγκαλούν την κυβέρνηση ότι αυξάνει τις τιμές».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!