Δεν αποκλείεται τα νέα τιμολόγια που θα σταλούν από τα διυλιστήρια να οδηγήσουν σε νέες αυξήσεις της τελικής τιμής. Την ώρα που οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου παραμένουν σταθερές, παρά την κρίση στη Μέση Ανατολή, η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα συνεχίζει την ανιούσα και πλέον ξεπερνά τα 2 ευρώ/λίτρο .

Το παραπάνω παράδοξο κλήθηκε να σχολιάσει η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στο Mega:

«Είναι παιχνίδια που παίζουν οι έξω, για έναν λόγο: (να δείξουν) ποιος έχει το πάνω χέρι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΟΠΕΚ έχει μειωμένη παραγωγή μέχρι τέλος Ιουνίου, για να συγκρατεί τις τιμές… υψηλα. Αρα, οτιδήποτε συμβαίνει έξω, επηρεάζει το χρηματιστήριο του μαύρου χρυσού».

Κληθείσα να σχολιάσει τις διαφορές των τιμών στα πρατήρια καυσίμων, είπε: «Οταν η τιμή αγοράς από τα διυλιστήρια είναι πάνω από τα 1,85-1,87 ευρώ/λίτρο – και δεν ξέρω αν θα είναι και παραπάνω στο καινούργιο τιμολόγιο, πώς εσείς δικαιολογείται τιμές λιανικής 1,83-1,85 ευρώ/λίτρο. Αν έχει αυτό λογική, να μου το πούνε και μένα τα διυλιστήρια».Η ίδια επισήμανε ότι λόγω του ειδικού φόρου στα καύσιμα, «η Ελλάδα είναι η τρίτη ακριβότερη χώρα στην αμόλυβδη βενζίνη».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!