Με 7 τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης, συνεδρίασε χθες το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων.

Κατά την διάρκεια του Συμβουλίου, μεταξύ των θεμάτων που συζητηθήκαν ήταν και η Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Μεταφορά Φυσικού αερίου eastmed- Ελληνικό τμήμα», ένα θέμα το οποίο εισηγήθηκε προς συζήτηση και λήψη απόφασης και από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης. Υπενθυμίζεται πως η υπηρεσία πριν θέσει το θέμα προς συζήτηση προχώρησε σε ενημέρωση των Τοπικών Συμβουλίων. Το Δημοτικό  Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε ο αγωγός eastmed- Ελληνικό τμήμα, να περάσει υπό όρους και προϋποθέσεις, σύμφωνα και με την απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, καθώς επίσης εξουσιοδοτεί και την Δημοτική Σύμβουλο κ. Αμπελογιάννη να δει την μελέτη για τυχόν παραλείψεις και προσθήκες. 

 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Σωτήρης Χρηστούλης για το έργο της Γεωθερμίας στο 1ο Δημοτικό και το 4ο Δημοτικό 

 

Εκτός των θεμάτων και σε ερωτήσεις από τις υπόλοιπες παρατάξεις σχετικά  με την ολοκλήρωση του έργου της εγκατάστασης γεωθερμικής αντλίας θερμότητας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Χρηστούλης, ενημέρωσε ότι το έργο και οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν, απομένει  η ασφαλτόστρωση του εργοταξίου και η αποκατάσταση του προαυλίου, εργασίες οι οποίες θα υλοποιηθούν εντός ημερών. Επιπλέον ο κ. Χρηστούλης τόνισε πως όλες οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν εκτός σχολικού ωραρίου κάτι το οποίο είχε αποφασιστεί πριν τη έναρξη των εργασιών, ενώ  ενημέρωσε διεξοδικά για την απόφαση της διάνοιξης της πίσω πόρτας του 4ου Δημοτικού Σχολείου, με το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίζει ομοφώνα  υπέρ της απόφαση αυτής.

 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας, για την λειτουργία των Σχολείων

Σχετικά με την λειτουργία των σχολικών μονάδων από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σφήκας, τόνισε πώς όλες οι σχολικές μονάδες προμηθεύονται σε σωστό χρόνο το πετρέλαιο τους, ώστε να μην παρατηρηθούν ελλείψεις ιδιαίτερα τους κρύους μήνες. 

 

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Λιόντος, για την λειτουργία  των καταστημάτων τα πρώην «Ψαροπλιά»

Στην συνέχεια και σε ερώτηση για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων που βρίσκονται στην τοποθεσία  « Ψαροπλιά», ο Αντιδήμαρχος Νίκος Λιόντος ενημέρωσε πως τα μισθώματα καταβάλλονται κανονικά και δεν υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση από τον ιδιοκτήτη σχετικά με την αναστολή λειτουργίας. 

 

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης, για το Ιστορικό Δημαρχείο 

Τέλος, σε σχετική ερώτηση για την πορεία των εργασιών του ιστορικού Δημαρχείου  ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης μιας και επισκέφτηκε χθες το πρωί ο ίδιος το έργο, ενημέρωσε πως οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και με βάση του χρονοδιαγράμματος, ενώ για την επιπλέον χρηματοδότηση που θα χρειαστεί είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία. Η χρηματοδότηση απαιτείται για τις πρόσθετες εργασίες οι οποίες προέκυψαν στην πορεία.Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!