Σε απάντηση της από 17/03 τ.ε ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης  στο δήμο Δωδώνης.

   Αν η κατάθεση απόψεων και η υποβολή προτάσεων, στα πλαίσια άσκησης του θεσμικού μας ρόλου, εκλαμβάνονται ως “χαοτική κατάσταση”, το αφήνουμε στην κρίση των συνδημοτών μας, των οποίον την εμπιστοσύνη απολαμβάνουμε.
   Η παράταξή μας πορεύεται χωρίς στείρα άρνηση και ισοπεδωτικές τακτικές και λογικές, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του δήμου και των δημοτών.
   Έλαβε δύσκολες αποφάσεις για σημαντικά θέματα, όχι μόνο του δήμου, αλλά και της Ηπείρου, τα οποία της κόστισαν, αλλά δε λύγισε. Γι’ αυτό έτυχε ευρείας αναγνώρισης από όλο τον πολιτικό κόσμο.
   Αρνούμαστε το λαϊκισμό και τη σπίλωση, γιατί πέραν του ότι έχουν καταδικαστεί κι ανήκουν στο παρελθόν, τα μετέρχονται οι κενοί επιχειρημάτων.
   Πορευόμαστε στο μέλλον με προτάσεις και επιχειρήματα που αφορούν το σήμερα και το αύριο του δήμου μας. Και ερωτούμε:
   Αποτελεί σεβασμό στα όργανα του δήμου και τους δημότες η κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος χωρίς τη γνώμη των προέδρων και των κοινοτικών συμβουλίων και μάλιστα το μήνα Μάρτη;
   Σας ικανοποιεί η επιλεκτική μη εκτέλεση τεχνικού προγράμματος από το 2015;
   Αυτός είναι ο σεβασμός προς τους δημότες;
   Ποιος θα ενδιαφερθεί γι’ αυτούς;
   Γιατί δεν ενώσατε τη φωνή διαμαρτυρίας μαζί μας για να γίνουμε ισχυρότεροι;
   Η σύνταξη 9μηνου και όχι ετήσιου προϋπολογισμού, κατά παρέκκλιση κάθε ίχνους νομιμότητας και χωρίς τη γνώμη του παρατηρητηρίου είναι λογιστικό θέμα;
   Σας τιμά η τοποθέτηση του εκπροσώπου σας;
   “Θεία δίκη” όμως και δεν ολοκληρώθηκε η ψήφιση, αφού στο σύστημα “έπεσε μαύρο”. Σπεύσατε όμως, να γράψετε πως καταψηφίσατε!! Πως έγινε αυτό χωρίς την ολοκλήρωση της διαδικασίας; Δεν πρέπει να ολοκληρωθεί, να μας καταθέσει η δημοτική αρχή τη γνώμη του παρατηρητηρίου;
   Το ότι ο υπό ψήφιση προϋπολογισμός βρέθηκε από την παράταξή μας, να μην καλύπτει με πίστωση 170.000 € την κοινωφελή επιχείρηση, είναι λογιστικό θεματάκι που ξεπερνιέται εύκολα ή τέχνασμα που χρειάζεται διερεύνηση; Εσάς δεν ιδρώνει το αυτί σας, πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης;
   Η “αποψίλωση” της Τεχνικής Υπηρεσίας από πολιτικούς μηχανικούς, με τη συγκατάθεση του Δημάρχου, σας αφήνει ασυγκίνητους; Για τις τακτικές λεκτικές επιθέσεις του Δημάρχου σε βάρος στελεχών της ίδιας υπηρεσίας, ο εκπρόσωπός σας “ένιψε τας χείρας”. Μισό-μισό το δίκιο είπε. Πρωτοφανές αυτό.
   Δικαίωμά σας η συμπόρευσή σας με τη συμπολίτευση. Όμως πείτε το καθαρά, μην κρύβεστε. Εμείς θα αποκαλύπτουμε αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις με επιχειρήματα, όπως τώρα.
   Ο εκπρόσωπός σας με “χιούμορ” καταψήφισε, να μην πω χλεύασε την πρότασή μας για εκτέλεση δύο μεγάλων έργων ύδρευσης και πολλών μικρότερων γενικού ενδιαφέροντος. Γιατί; Η αιτιολογία ότι ήταν “δικοί μας” οι Πρόεδροι σας καλύπτει; Αν τα έργα ήταν χρήσιμα γιατί δεν τον άγγιξε η εκτέλεσή τους;
   Τέλος, στη φούρια σας πήρατε “σβάρνα” και το ΠΑΣΟΚ. Μήπως το παρακάνατε, όπως παρακάτω που γυρίσατε τα ρολόγια σας οκτώ χρόνια πίσω για να συκοφαντήσετε εμένα προσωπικά και την παράταξή μας, πως τάχα “παραχωρήσαμε δωρεάν δημοτική περιουσία στην ΤΕΡΝΑ” αντί της απόφασης που επαναληπτικά διαβάστηκε και τονίστηκε η νομιμότητά της από το αρμόδιο όργανο ελέγχου “περί προσωρινής παραχώρησης χρήσης εγκατάστασης εργοταξίου”.
   Που αποσκοπούν τα ψέματά σας; Να περάσει η δημοτική αρχή τον προϋπολογισμό χωρίς συνέχιση της διαδικασίας ψήφισης; Ή να ασχοληθούμε μαζί σας και να αφήσουμε τη δημοτική αρχή να δρα ανενόχλητη; Όχι. Θα ασχοληθούμε με τα σοβαρά ζητήματα του δήμου και όχι με αντιπαραθέσεις. Στο γήπεδο λοιπόν, εκεί που γίνονται οι αγώνες και όχι στις κερκίδες. Ελάτε τώρα, έχετε καιρό να γιατρέψετε τις πληγές του παρελθόντος. Θα προκάνετε.
Κ. Κατσανάκης – Τ. Δήμαρχος – Επικεφαλής ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΩΔΩΝΗΣ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!