700 νήπια από 20 Νηπιαγωγεία του Ν. Ιωαννίνων μαζί με 30 εκπαιδευτικούς βραβεύτηκαν με το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Άριστης Χρήσης Κώδικα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κώδικα (European Commission/CodeWeek.eu), για τις δράσεις προγραμματισμού και κωδικοποίησης που υλοποίησαν με τις νηπιαγωγούς τους.
Οι δράσεις συνδιοργανώθηκαν από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών Ιωαννίνων κα. Τάλλου Κωνσταντίνα και την Code Week Leading teacher κα. Πήττα Γεωργία, νηπιαγωγό του Αρσάκειου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων σε μια προσπάθεια συνεργασίας και αλληλοδιαπλοκής των νηπιαγωγείων και των νηπίων του Νομού.
Η πρόκληση για τα νήπια ήταν να ταξιδέψουν στο διάστημα με όχημα ένα επιδαπέδιο ρομπότ Beebot και να συμμετέχουν σε 10 δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2023- Code Week 4 All.
Τα μικρά παιδιά, αφού αρχικά έγιναν και εκείνα για λίγο μικρά ρομποτάκια που έπρεπε να κινηθούν σε διαδρομές μέσα στον χώρο, κατάφεραν να ταξιδέψουν ανάμεσα στα αστέρια, από τη Γη στη Σελήνη, να φτιάξουν κώδικες με χρώματα, αλλά
και τις δικές του αυτοσχέδιες πίστες ρομποτικής, να κατασκευάσουν αστερισμούς και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την κωδικοποίηση, τον προγραμματισμό και τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης «γράφοντας» και τους πρώτους τους κώδικες. Ξεχωριστή δράση του προγράμματος ήταν μία διαφορετική “ναυμαχία” ανάμεσα σε διαστημόπλοια και όχι καράβια, με τα παιδιά να χωρίζονται σε δύο ομάδες και να προσπαθούν να εντοπίσουν τους πυραύλους των συμμαθητών τους σε μία
πρωτότυπη παραλλαγή του κλασσικού παιχνιδιού.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα Νηπιαγωγεία:
– 1ο Νηπιαγωγείο Κατσικά
– 1ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων (2 ο τμήμα)
– 1ο Νηπιαγωγείο Χρυσοβίτσας
– 2ο Νηπιαγωγείο Κόνιτσας
– 3ο Νηπιαγωγείο Ανατολής
– 3ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων (3 ο τμήμα)
– 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων
– 8ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων
– 18o Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων
– 22o Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων
– 25ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων
– 28ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων
– 29ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων
– Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης
– Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Πάτρας
– Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού
– Νηπιαγωγείο Αγίου Ιωάννη Ιωαννίνων
– Νηπιαγωγείο Βουτσαρά
– Νηπιαγωγείο Ελεώνα
– Νηπιαγωγείο Κουτσελιού
– Νηπιαγωγείο Λογγάδων
– Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων
– Νηπιαγωγείο Νεοχωρόπουλου
– Νηπιαγωγείο Σταυρακίου

Θερμά συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές και στις εκπαιδευτικούς τους, αλλά και στους γονείς τους που στήριξαν την όλη προσπάθεια!

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!