Φιλιάτες: Εόρτασε ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Ελαία
Με τη συμμετοχή πιστών από την ευρύτερη περιοχή εορτάστηκε η Αγία Σοφία στον γραφικό πετρόχτιστο ναό της Ελαίας Φιλιατών, με επίκεντρο τη θεία λειτουργία και το μήνυμα των αρετών της πίστης, της ελπίδας και της αγάπης.
Εόρτασε ο όμορφος και αγιογραφημένος πετρόχτιστος ναός της Αγίας Σοφίας στην Ελαία των Φιλιατών, επί της διασταύρωσης του επαρχιακού δρόμου Βρυσέλλας-Νεράιδας. Συγκεντρώθηκαν πιστοί από την ευρύτερη περιοχή στη θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στο ναό αυτό, που αποτελεί δωρεά δύο γυναικών.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ηλίας Μάκος (ΜΑ Θεολογίας) και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι “η θερμή πίστη της Σοφίας και των τριών ανήλικων θυγατέρων της Πίστης, Αγάπης και Ελπίδας είναι επιτακτική ανάγκη και σήμερα να μεταδοθεί από τον καθένα μας με τόλμη και θάρρος, με όλη τη φλόγα της καρδιάς μας”.
Και κατέληξε: “Ένα μεγάλο μέρος των σημερινών ανθρώπων είμαστε κάτω από την πλάκα του πνευματικού τάφου, μέσα στα σουδάρια της πτώσης και της κατάπτωσης. Κάθε βήμα μας, κάθε λόγος μας, κάθε κίνησή μας πρέπει να είναι μια Σοφία, μια Πίστη, μια Ελπίδα, μια Αγάπη, μ’ ένα τρόπο απλό, μυστικό, αθόρυβο. Και όσο θα προσφέρονται οι αρετές αυτές, τόσο θα αυξάνουν και θα μεγαλώνουν”.
Ένιωσαν οι πιστοί σ’ αυτόν τον γραφικό ναό ότι οφείλουν και αυτοί, όπως οι εορταζόμενες αγίες, Σοφία, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, να έχουν γνήσια και μεγάλη αγάπη. Να αγαπούμε με όλη την ψυχή τους, χωρίς υπολογισμό και συμφέρον. Χωρίς να δαγκώνουμε και να κατασχίζουμε τους συνανθρώπους μας.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033