“Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και η παράταξή του προσπαθώντας συστηματικά να  εκριζώσουν κάθε δημοκρατική διαδικασία στο Δήμο Ζίτσας, παρέκαμψαν την επιβεβλημένη από την ΣΜΠΕ διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Αγνόησαν όλες τις αποφάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων και  Συλλόγων που τεκμηριωμένα εναντιώθηκαν στο σχεδιαζόμενο έργο και στην ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου εξυπηρέτησαν με τον πιο χυδαίο πολιτικά τρόπο, τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρείας εξόρυξης.

Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος ,είναι ότι ενώ κλήθηκε  να γνωμοδοτήσει επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ) η πλειοψηφία των συμβούλων δεν είχε ούτε στοιχειωδώς διαβάσει την μελέτη. Το γεγονός ότι τόσο η Περιφέρεια Ηπείρου όσο και ο Δήμος Ζίτσας ασκούν κακή διοίκηση και είναι επιζήμιοι για τον τόπο και την ευημερία των πολιτών μας κινητοποιεί σαν πολίτες ώστε να μην επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Η κινητοποίηση αυτή θα είναι καθολική και εντατική, όπως άλλωστε διαφαίνεται ήδη από τις αλλεπάλληλες αρνητικές αποφάσεις προς το σχεδιαζόμενο έργο, των νόμιμων  Συνελεύσεων Τοπικών Κοινοτήτων που διεξάγονται  και από τις αντίστοιχες αποφάσεις των Συλλόγων και Αδελφοτήτων  των απανταχού Ηπειρωτών .

Η Ήπειρος είναι και θα παραμείνει φορέας πολιτισμού με αναπόσπαστο τον εμβληματικό χαρακτήρα της φύσης της. Οι άνθρωποι της Ηπείρου δεν θα επιτρέψουν  σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα νοσηρό νομοθέτημα, σε κανέναν Δήμαρχο και Περιφερειάρχη να παραβιάσουν την συνταγματική επιταγή της βιώσιμης Ανάπτυξης και να μετατρέψουν τον τόπο τους σε εξορυκτικό πεδίο. Η  Ήπειρος δεν θα παραδοθεί στα σκοτεινά χρηματιστηριακά «πηγάδια» της εξόρυξης Υδρογονανθράκων.

Ο αγώνας εντείνεται μέρα με την μέρα , οι άνθρωποι συσπειρώνονται και ορθώνουν το ανάστημα τους , αποφασισμένοι να προστατέψουν τον τόπο τους !!!  ΟΙ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ !!

Ομάδα Πολιτών

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ”