“Αποκαλυπτική για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που, ανάμεσα στα άλλα, θα συζητούσε για την έκφραση γνώμης για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ερευνητική γεώτρηση στα Κούρεντα που σχεδιάζει να κάνει η Energean.

Ενάντια στους σχεδιασμούς της πολυεθνικής, η Τομεακή Οργνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ καλούσε το λαό της περιοχής σε διαμαρτυρία την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Δημοτική Αρχή άλλωστε, από μέρες προπαγάνδιζε τα «οφέλη» της εξόρυξης. Με αυτό το σκεπτικό είχε στείλει και μια εισήγηση «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα της πολυεθνικής που κατέληγε να ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερψηφίσει την επένδυση. 

Από πολύ νωρίς, στο χώρο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν πάρει θέση μάχης αστυνομικές δυνάμεις, ένστολοι αλλά και με πολιτικά, για να αντιμετωπίσουν τον «εχθρό» λαό, που συγκεντρώθηκε για να εκφράσει τις διαμαρτυρίες και την αντίθεσή τους στην παραπάνω επένδυση της Energean. 

Οι ευθύνες του Δημάρχου της ΝΔ είναι τεράστιες. Είναι φανερό πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν παρευρέθηκαν αυτόβουλα για να επιβάλουν την “τάξη”. Η Δημοτική Αρχή είναι ταυτισμένη με τα συμφέροντα της πολυεθνικής, που ήρθε για να εκμεταλλευτεί ένα σημαντικό φυσικό πόρο απ’ τη γη της Ζίτσας. Άλλωστε, ο Δήμαρχος, πριν λίγο καιρό, φωτογραφίζονταν και διαφήμιζε τις «αγαθοεργίες» της πολυεθνικής στο ΚΥ Βουτσαρά! Με την ίδια «πρεμούρα» να εξυπηρετήσει την πολυεθνική, έφτασε να καλέσει  την κρατική καταστολή σε βάρος του λαού, ώστε να ψηφίσει ανενόχλητα την απόφαση στα μέτρα της πολυεθνικής. 

Τελικά το θέμα αναβλήθηκε, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης.

Καλούμε το λαό να είσαι σε ετοιμότητα! Να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στην επένδυση της Energean, ενάντια στην παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Να αγωνιστεί για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, που να διασφαλίζει τις λαϊκές ανάγκες με μειωμένη τιμή.  “Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!