Η ανακοίνωση της ΑΣΥ (αγωνιστική συνεργασία υγειονομικών) σχετικά με την νέα μονάδα έγκαιρης παρέμβασης στην ψύχωση   έχει ήδη απαντηθεί δημόσια από τον διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής καθηγητή κ. Θωμά Υφαντή πλήρως και επί της ουσίας. 

Η εμπλοκή του δικού μου ονόματος στην ανακοίνωση της ΑΣΥ με την πολιτική μου ιδιότητα, επιδιώκει απλά και μόνο να εξυπηρετήσει μια άποψη που θεωρεί ότι δήθεν εγώ ή και ο πολιτικός μου φορέας κατ’ επέκταση, υποστηρίζουμε τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού – τα ΣΔΙΤ δηλ.- στον χώρο της υγείας.

 Ελπίζω να πρόκειται για παρερμηνεία και παρεξήγηση καθώς είναι γνωστή και η πορεία μου και η στάση μου.

 Το συγκεκριμένο πλαίσιο της αξιοποίησης των πόρων του ταμείου ανάκαμψης, για το οποίο έχουμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκήσει σφοδρή κριτική ,περιορίζει την συμμετοχή και την πρόσβαση του Δημοσίου και προφανώς αυτό αποτελεί πολιτική επιλογή της ΝΔ . 

Σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο η συγκεκριμένη επιλογή ( δηλ. η συνεργασία με την ΕΠΡΟΨΥ που είναι γνωστό ότι δεν αποτελεί κερδοσκοπική επιχείρηση) επιτρέπει να διεκδικηθούν πόροι που θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον εξειδικευμένο τομέα  της έγκαιρης παρέμβασης στην ψύχωση με την συμμετοχή και της Ψυχιατρικής κλινικής (του Δημοσίου δηλ.). Μήπως άραγε θα έπρεπε να αδιαφορήσουμε για αυτούς τους πόρους ή να αφήσουμε «ελεύθερο πεδίο» σε άλλους , ακόμη και κερδοσκοπικούς φορείς να διεκδικήσουν αυτή την υπηρεσία , καθώς το πλαίσιο που επέλεξε η κυβέρνηση το επιτρέπει;  

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ

Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 

Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, πρ. Βουλευτής  

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!