Κάλεσμα στήριξης της Νέας Αριστεράς στις εκλογές της 9ης Ιουνίου απηύθυναν τρία μέλη της τοπικής οργάνωσης, ανακοινώνοντας παράλληλα και τις επερχόμενες προεκλογικές δράσεις, μία εκ των οποίων είναι η ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών από την Ήπειρο, Φιλήμονα Καραμήτσου και Όλγας Νάσση. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα, στα Λιθαρίτσια, ομιλητές θα είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Ευρωομάδας της Αριστεράς και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Θα χαιρετίσει η βουλευτής της Νέας Αριστεράς στο Ν. Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.

Ο Κώστας Καραβίδας, υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Νέας Αριστεράς Ιωαννίνων, ο Χρήστος Μαντάς πρώην βουλευτής και μέλος της Νέας Αριστεράς και η Αντωνία Ζέρβα, αναφέρθηκαν στην κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών και στην ανάγκη υποστήριξης προοδευτικών δυνάμεων για τη διαμόρφωση συσχετισμών στην Ευρώπη που θα βοηθήσουν τη χώρα μας.

Ο κ. Καραβίδας συγκεκριμένα επεσήμανε πως η δυσαρέσκεια μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει βρει την πολιτική εκπροσώπηση που θα ήθελε ακόμα. Στην Ευρώπη από την άλλη, η ρητορική μίσους και οι πολεμοχαρείς κραυγές κυριαρχούν. Μπροστά σε ένα τέτοιο σκηνικό η Νέα Αριστερά θέλει να διεκδικήσει να συζητηθεί η δική της θετική πολιτική ατζέντα. “Δεν αρκούμαστε σε διαμαρτυρίες, στην έκφραση δυσαρέσκειας και η εκδήλωση της Δευτέρας είναι μια καλή ευκαιρία για να συζητήσουμε” είπε χαρακτηριστικά.

Αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που γίνεται ο πολιτικός δημόσιος διάλογος στην Ελλάδα του σήμερα, ο κ. Καραβίδας τόνισε πως απέναντι στην κατάσταση απαξίωσης της πολιτικής, στα επικοινωνιακά σόου και στα μεταπολιτικά τεχνάσματα, η λύση κόντρα στην επέλαση των ακροδεξιών και συντηρητικών πολιτικών στην Ευρώπη είναι και πρέπει να είναι η πολιτική.

Ο Χρήστος Μαντάς από την πλευρά του αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή και σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ώστε και σε συνεργασία με άλλες χώρες να πιεστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!